bolhatámadás 2

2014.06.03.

Üdv! tegnap bolhatámadás jeligével irtam ,csak szeretném megkérdezni a tisztelt doktor úrat, hogy következett tumorra,illetve gennyes méhgyulladásra attól hogy kivakarja magát a kutya ???

Semmi esetre sem következtetek arra, hogy a kutya gennyes méhgyulladással, tumorral – vagy mint azt szintén írtam allergiás betegséggel, bűzmirigy gyulladással … is küzd a 16 éves kutya, mindösszesen ezek veszélyeire szerettem volna felhívni a figyelmet.  Tettem, ezt azért, mert  paraziták akkor szoktak elszaporodni egy-egy állaton, ha annak immunrendszere meggyengül. A felsorolásom, ami közel sem volt teljes,  az öregkori, talán leggyakoribb társbetegségekre vonatkozott, ami lehet egy-egy parazitás betegség hátterében.

A hátulsó testfél harapdálása jelentkezhet “csak” a bolhaekcéma tüneteként is – de emellett a gennyes méhgyulldás, allergiás betegségek, hasüregi/medencei/gerinc tumorok, egyéb gerinc elváltozások … sőt sok egyéb elváltozás  is gyakran okoz  ilyen tüneteket a bolhák jelenlétében, vagy akár anélkül is.

Önnel együtt azt remélem, hogy “csak” a bolhatámadás témakörével kell foglalkozniuk, higgye el, nem akarom én “belebeszélni” a kutyába a komoly betegségeket. A bolhaügy  szinte bizonyosan megoldható a számos cseppek, bolhairtó nyakörvek egyikével amit a család minden állatára feltesznek – és emellett a környezetet is gondosan megtisztítják a bolhapetéktől, lárváktól, majd esetleg kezelik is a környezetet. Mindezt legokosabb, ha állatorvosával beszélik át, mert ő tudhatja legtöbbet a helyszínről. Nem mellékesen ő tudja kitzárni az öregkorban jelentkező a hátulsó testfél rágásával jelentkező egyéb betegségeket.

Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljam honlapun alábbi részeit:

/hirlevel-archivum/parazitak

/hirlevel-archivum/az-idoskor-kerdesei

 

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993