Szandra

2014.06.03.

Tisztelt Doktor Úr! A mopsz kutyusomon azt vettem észre, hogy mikor alszik, először szépen veszi a levegőt, majd egyre hangosabban horkol és utána nem vesz levegőt (olyan mintha nem áramolna az orrán) és ekkor hirtelen felkel és kapkod a levegőért. (Két hónapja volt légcsőműtéte, lézerrel műtötték (légcsőszűkület, orrtágítás) ezért nem gondolnám hogy ilyen problémája lehet) Ezen felül reggelente remeg egy kicsit. Az étvágya viszont jó és a kedve sem rossz, nem bágyadt. Múlt héten voltunk vele orvosnál, mert foltokban hullott a szőre és a doki azt mondta, hogy valószínűleg allergia, ezért most Happy Dog Afrika tápot kap, kenegetem a foltokat, amik már egész jól néznek ki és napi 2x 1/2 Atarax tablettát kap. Ön mit gondol, mi lehet a baja? Lehet, hogy a levegőben allergiás valamire?

Kedves Gazdi!

Nagyon szemléletesen írja le a tüneteket, amelyek a mopsz, illetve más, hasonlóan “rövidfejű”, szaknyelven brachycephal  fajtákra jellemző tüneteket írja le. Szerintem azt tenné legjobban, ha a lézeres légcsőműtétet végző kollégának mutatná meg a kutyust, aki ismeri a korábi állapotát, a műtét pontos menetét, illetve altatásban is látta a légutakat, illetve garat szerveit, pl. a lágyszájpadlást is.

Ha jól értem, akkor a szőrhullás tüneteit már kezelik. Az, hogy mire allergiás, már állatoknál is kideríthető vérminta laboratóriumi vizsgálatával, ennek hiányában csak találgatni lehet. (Ha visszatérő a szőr-probléma, és állatorvosuk is úgy látja, akkor akár bőrgyógyászati szakrendelést, endokrinológiai szakrendelést is igénybe vehetnek, hiszen a szőrhullásnak lehet hormonális okai is.)

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993