akár a jégen

2014.06.16.

Tisztelt doktornő! Van egy 14 éves kutyánk, aki kb 7-8 éves volt amikor teljesen váratlanul séta közben lebénult. Akkor szteroidos injekcióval pár hét alatt felépült, de egyik hátsó lába gyenge maradt, illetve kicsit sántikálva megy azóta. Most hogy ennyi idős lett, napról napra egyre nehezebben áll fel, illetve ez a hátsó lába állandóan elcsúszik, nem bírja megtartani magát, és ilyenkor lehuppan a földre. Ilyenkor a farkánál fogva kell megemelni mert magától nem tud felállni, csak kepeszt a földön. Ezt egy nap nagyon sokszor megcsinálja, van hogy végig tartani kell a farkánál fogva,  amíg a dolgát elvégzi. Fájdalmat nem mutat. Bent a lakásban mindenfelé gumiszőnyegeket tettem le ,mert azon elég jól tud menni, de kint egy fűszálban is képes megbotlani. Mit tudok tenni , esetleg valami izületi készítmény létezik e, vagy már így marad?

Kedves Gazdi!

Többet tudnék, ha kiderülne, mi okozta annak idején a hirtelen lebénulást- porckorong előesés, szalagszakadás csigolya deformitás, a gerinccsatorna beszűkülése, mészlerakódás, stb. Általában a hosszú hátú fajtákra jellemző ez a fajta hirtelen lebénulás (tacskóbénulásnak is nevezik), amely műtét nélkül a kor előrehaladtával romlik.

Nagyon jól segítenek neki, hogy könnyebbé tegyék az életét: a gumiszőnyeg, a kézi “tartás” mind nagyon jó ötletek.

Jó lenne elvinni állatorvoshoz, hogy megvizsgálják, esetleg egy röntgen képet is készítsenek, hogy kiderüljön, hogy segíthet-e gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, porcerősítő készítmény, roboráló szer, esetleg alternatív módszer, pl.akupunktúra, a fájdalommentes idős évek meghosszabbításában.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993