Blöki

2014.07.07.

Szép napot! Próbálom az elején kezdeni, tavaly Augusztusban kaptunk egy 6 hetes kis németjuhász szukát, szépen fejlődött egészen februárig (a kötelező, féreghajtót és ajánlott oltásokat+chippet mindent kapott). Egy vadonatúj boxban foglalt nálunk otthont, minden nap fertőtlenítettük, takarítottuk, ahogyan a tavasz beköszöntött, elkezdett hullani a szőre először foltokban (a helyi állatorvos kezelte”volna”, de utánna szinte az egész testén kihullott a szőr, hiába evett-eszik sokat, szemmel láthatóan sovány. A szőre növekedése valamelyest megindult. Ugyan olyan játékos szófogadó, mint a betegsége előtt, de azt szeretnénk, ha a testformáját is visszanyerné. Kérnék segítséget mit tehetnék a kutyusért, minek a tünete, autóm sajnos nincs és ezért bíztam a helyi állatorvosban, de hát nem segített. Köszönöm szépen! Kókai-Basa Szilvia&Kókai András

Kedves Gazdi!

Jó lenne azt is tudni, hogy vakarózik-e, sebes-e a bőre, van-e egyéb panasz, mondjuk hasmenése, mikor tüzelt, kapott-e valamilyen gyógyszert, stb. Sajnos kiegészítő vizsgálatok nélkül nem lehet mit mondani, legfeljebb találgatni lehet az okokat illetően. Ami biztosan segítene a kezelésben: bőrkaparék vizsgálat, ami megmutatja van-e külső élősködő, baktérium, gomba a bőrén, bélsárvizsgálat a belső paraziták kimutatására,  vérkép, vérlabor, amiből kiderül, hogy a létfontosságú belső szervei, mája, veséje rendben van-e.

Ha jól olvasom levelét, akkor 6 hónapos korban kezdődtek a tünetek, ami akár azt is jelezheti, hogy a nemi érés elkezdődésekor jelentek meg először a tünetek (csak találgatok pontos kórelőzmény híjján), ezért a nemi hormon termelést, az ivarszervek állapotát is ellenőrizni kellene (hasi ultrahang vizsgálat, hormonszintek vizsgálata). A pajzsmirigy hormon alultermelődése is okozhat ilyen tüneteket, ezt is érvizsgálattal, egyéb kiegészítő vizsgálatokkal lehet kizárni.

Ha minden rendben van, akkor az allergiás hajlam is felmerül, amit vérvétellel, speciális diétával lehet diagnózist felállítani.

Mindenképpen kellene állatorvost találni a környéken, akinek felszerelt rendelője van és alaposan meg-, illetve ki tudja vizsgálni a kutyát, mert enélkül csak találgatni, esetleg vaktáan kezelni lehet.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993