angol bulldog kölyök

2014.07.07.

Tisztelt Doktornő! Pár napja írtam önnek “angol bulldog kölyök” jeligével! Hál’Istennek a vérzés megszűnt valószínűleg csak a végbélnél vérezgetett. Kérdéseire válaszolva, most kezdtük az angol bulldog tenyésztést, írtam is, hogy ez az első kölyök, ami nálunk született. A kölyök császármetszéssel született, és volt egy testvére is, de az halva jött a világra, valószínűleg ödémás volt, mert kétszer akkora volt, mint a megmaradt testvére. Az anya jól van, ez volt az utolsó törzskönyvezhető alma, mivel idén betölti a 7 évet. Most vásároltuk az anyát, de tudomásunk szerint, eddig nem volt gond a szoptatással. A legutóbbi császármetszéskor, a régi állatorvosa nem megfelelően varrta össze a belső hasfalát, ami miatt, kb. egy tízforintos nagyságú hasi sérve keletkezett. Szerettük volna megoperáltatni most a császárral együtt, de a mi állatorvosunk, azt mondta, hogy ezt későbbre kell halasztani, mert túl nagy lenne a kockázat. Mindenképpen meg szeretnénk operáltatni, a héten visszük varrat szedésre és akkor már elképzelhető, hogy meg tudja mondani, mikor lesz műthető. A kölyök kutyára visszatérve, 3 napja elkezdett szörcsögni is, ezt általában evéskor lehetett hallani, de a mai napig nem váladékozott az orra, most az utolsó etetésnél láttam, hogy kezd váladékozni az orra, most viszont már nem hallottam szörcsögni. Folyamatosan be van kapcsolva felette az infra, így a meleg megoldott ha náthás lenne, inkább az a gond, hogy egyébként is nagyon meleg van( lakásban 27 fok, így gyakorlatilag lehetetlen ugyanezt a hőmérsékletet tartani infrával. Csodálatosan szép kiskutya és már most nagyon kis bújós, nagyon szomorúak lennénk, ha valamiért elpusztulna. Üdvözlettel!

Kedves Gazdi!

Nagyon örülök, hogy megszűnt a vérzés, ez egy bíztató jel. A szörtyögés viszont nem, ezért most is azt javaslom, mutassák meg állatorvouknak.

Nem pontosan értem azt anyakutya történetét, csak azt, hogy több császármetszésen esett már át és most egy sérvműtét áll előtte. Nagyon remélem, hogy végre “nyugdíjba mehet” a megpróbáltatások elől és nem vele tervezik a tenyésztői munkát elkezdeni, ami igen költséges hobbi, ha valóban jól csinálják.

Remélem sok örömük telik majd a kiskutyában!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993