Cica költözése

2014.07.10.

Kedves Doktor Úr/Nő! Van egy 15 éves lány cicám, együtt nőttünk fel. Az utóbbi két évben fokozatosan kevesebbet tartózkodom a cica eredeti lakhelyén, viszont lassan lehetőségem lenne a cicát is magammal vinnem. A probléma az, hogy a cica mindig is nagyon félős volt és most már idős is, (bár nagyon jó formában van) nem tudom, hogy hogyan viselné a költözést és vajon mennyi idő alatt tudna átszokni (ha ez lehetséges egyáltalán), de biztos, hogy nehéz lenne. A kérdésem az, hogy érdemes lenne e megpróbálni a költöztetést vagy maradjon inkább az eredeti lakhelyén a cica? Az én cicám volt elsősorban mindig, hozzám ragaszkodott leginkább, látogatni is szoktam, amikor ott vagyok, el sem mozdul mellőlem, de a többi családtag is gondoskodik róla és őket is szereti. Köszönöm a válaszát. Adrienn

Kedves Gazdi!

Saját tapasztalomból tudok beszélni (ilyen dolgokra az állatorvosi képzés nem terjed ki :-)). Én is többször költöztettem saját idősödő sziámi macskámat és egyáltalán nem bántam meg, hogy vele lehettem.

Szerintem alapvető félreértés, hogy a jól, emberhez szocializált macska csak a házhoz ragaszkodik, ez csak a vidéki, félkóbor macskákra igaz. Egy emberhez szokott macskának az a fontos, hogy a kedves gazdája ott legyen vele, kapjon enni, inni, pihenhessen, játszhasson. Ha nem lesz sokat egyedül, akkor szerintem nyugodtan magával viheti.

Idős cicáknál főleg a fogkövesség, a veseproblémák szoktak gondot okozni, ezért érdemes akár alaposabban is megvizsgáltatni, és életkorának megfelelő táplálékkal etetni, hogy még sokáig szerezhessenek egymásnak sok örömet!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993