Tulika

2014.07.14.

Kedves Allatorvos! Van egy négy éves fiú cicam. Harom hete oltattam be minden ellen. Rendszeresen oltva van. Múlt hét csütörtökön el kezdett santítani és gyakran lefeküdt,mintha nem lenne erő a lababa. Evett,ivott. Elvittem az orvoshoz,azt mondta,hogy biztos beszorúlt a laba valahova,de semmi sem latszott a laban. 5hete kullancs volt benne és ra is kérdeztem,hogy nem ez okozza-e a problémat. 4 napig fajdalom csillapítót kapott. Mar az nap nem santikalt, de olyan öregesen ment. Tegnap előtt magas laza lett, kapott antibiotikumot és laz csíllapító injekciót. Mar az nap 37 volt a hőmérséklete, egyébként 40 felett volt. Meg csinalta az orvos a Lyme-kór tesztet, ami negatív lett. 10 napig Synuloxot kap most, bélflóra helyreallítóval. Viszont ma meg jött a véreredménye is és az egyik maj enzime is túl magas. Még mindig nem tudjuk mi a baja. A kullancs okozhatja ezt? Mas cicaval nem talalkozik, zart udvarunk van. Van egy lany cicam is és neki semmi baja. Mire lehet ezekből a tünetekből következtetni,mert tanacstalan vagyok. Most egyébként nagyon jól van, olyan mint maskor. Előre is köszönöm tanacsat! Üdv:Ildikó

Kedves Gazdi!

A tünetek valóban jellemzőek a Lyme-kórra, amelyről ITT olvashat többet. Ha azoban a teszt negatív lett, akkor talán másban kell keresni a betegség okát. Sokszor a pozitív teszteredmény sem jelent egyértelműen Lyme-kórt, mivel igen gyakori, hogy a kutyák-macskák átesnek a betegségen, de az semmilyen tünetet nem okoz, ráadásul a tesztek sem 100%-ig megbízhatóak.

További kiegészítő vizgsálatokat lehetne végezni (röntgen, hasi ultrahang, stb), vérteszteket, amelyek a leggyakoribb macska vírusfertőzéseket kimutatják (FIV, FelV, vagyis macska AIDS, macskák leukózisa), mert sajnos a “minden ellen beoltás” csak azokat a macska-betegségeket fedi le, amelyek ellen oltást hatékony oltás elérhető, ráadásul ebben az esetben sem 100%-os a védelem.

Ha a  cica jól reagál az antibiotikumra, akkor a nehezén túl vannak, még akkor is, ha a májenzimek emelkedettek. Ismételt vizsgálat azt is ki tudja majd mutatni, hogy hogyan regenerálódik a károsodott máj (újra normális értéket mutatnak majd a májenzimek), addig is májvédő táplálékkiegészítőkkel, megfelelő diétával (jól emészthetp fehérje, pl. csirkehús, sajt, tejföl, joghurt, főttojás, vagy speciális állatorvosi klsztáp) tudnak segíteni a cicának a  gyógyulásban.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993