pyoderma

2014.07.15.

Kutyusom több hónapja küzd gennyes fülgyulladással, a füle büdös és gennyes. A nyakán, hasán, orrán is van hogy sebes, pörkös. Ő basset hound és a bőrredők közt gennyesedik. Már sok állatorvos kezelte antibiotikummal (legutóbb Pyassan), de csak enyhe javulás volt, mindig újra visszatér. Most bőrkaparékot nézetünk, de az állatorvos szerint mindig van háttérbetegség. Mik ezek a háttérbetegségek? Mit javasolna Ön? Pajzsmirigy probléma lehet? Egyébként más tünete nincs, bűzmirigye rendben van, testhője normális. Nagyon várom válaszát!

Kedves Gazdi!

Úgy tűnik, hogy az immunrendszere nem működik kielégítően, aminek sok oka lehetEzek között lehet az allergiás hajlam, valamely életfontosságú szerv nem megfelelő működése (pl. májbetegség), vagy akár a hormonrendzser megbetegedése. Kiegészítő vizsgálatok (vérlabor, vérkép, hasi ultrahang, vizeletvizsgált, hormonvizsgálat, stb) tudnak közelebb vinni az okok felderítéséhez.

Mindenképpen javasolt egy endokrinológiai kivizsgálás is, mert valóban, akár a pajzsmirigy alulműködése is okozhat visszatérő bőrpanaszokat, bár tipikusan a szimmetrikus szőrhullás szokott a hormonrendszer nem kielégítő működés hátterében lenni. Okozhat még ilyen panaszokat a lappangó cukorbetegség, a kezdődő Cushing-kór, de akár a nemi mirigyek redellenes működése is, amelyek mind az endokrinológia, vagyis a hormonális megbetegedéseket vizsgáló szakrendelésünk körébe tartoznak.

A bőrkaparék vizsgálat nagyon jó kezdet a kivizsgálások sorában, mert a régóta kezelt betegek többféle, nehezen kezelhető kórokozóval is fertőzöttek lehetnek, amelyeket célzottan, rezisztencia vizsgálat alapján célszerű tünetileg kezelni.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993