Cuki

2014.07.29.

A probléma vagy betegség, amit észlelünk a kutyán: kb. 2 hónapja fuldoklik, öklendezik, nehezen veszi a levegőt, de ez nem folyamatos, max. pár mp-ig tart. Az állatorvos ugyan nem vizsgálta meg, csak megnézte, azt mondta, a kutyának rákja van a torkában, meg, hogy nem érdemes elvinni, mert idős a kutya.. Ma adtam neki egy kis kocka milka csokit, örült neki, de rá pár percre elkezdett öklendezni, és valami volt a szájában valami véres dió nagyságú, de lehet, hogy nagyobb, nem tudom sajnos megnevezni, hogy mi lehetett az. Kis életem a mancsaival próbálta, mintha ki akarta volna a kaparni a szájából ezt a daganat félét, (Én ennek nevezem) végül is nem tudta kiöklendezni teljesen, visszanyelte. Ezúton kérnék tanácsot Önöktől, mit tegyünk? A kutya 10 éves, és azt még hozzátenném, hogy a kutyatápot sem eszi már, és látjuk rajta, hogy vesztett a súlyából. Ugy gondoljuk, nem tud, vagy nehezen nyeli a szilárd ételeket. Köszönjük szíves válaszát. Noémi

Kedves Gazdi!

Minél hamarabb olyan rendelőbe kellene szállítani a kutyát, ahol alaposan meg tudják vizsgálni, fel tudják mérni, hogy milyen komplikációt jelent az altatása kiegészítő vizsgálatokkal is (vérkép, vérlabor, röntgen, ultrahang, stb) fel vannak készülve egy idősödő kutya altatására, szükség esetén a nyelést akadályozó, fuldoklást okozó képlet eltávolító műtétére is.

Alapos, valódi vizsgálat nélkül teljesen lehetetlen megmondani, hogy mi akadályozza a nyelést, mi az a képlet, amit látnak. Ha valóban beigazolódik, hogy daganat, akkor is lehet megoldás: figyelmébe ajánlom Daganatos a kutyám?! c. írásunkat. Nagyon örülök, hogy Ön nem nyugszik bele ebbe az áldatlan helyzetbe, arra bíztatom, minél hamarabb keressenek megfelelő rendelőt!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993