maya24

2014.08.03.

Tisztelt doktorúr/nő,a hethetes pincsimnek kiesett a szeme, kb két oóaval később megműtötték,mivel az allatklinika 25 kmre van tolunk. A doktor ur azt mondta ugy latja meggyógyul, 10-12 nap múlva ki kell venni a varratot, addig volt szemkenoccse es kapott antibiotikumot. A problemam az, hogy a ferjem 12 nap utan kiszedte a varratot, de nekem egyaltalan nem tetszik a pincsim szeme. Az also része meg mindig nagyon duzzadt mintha ki akarna esni… es nemtudom ez meg egy hosszu folyamat es viszzahuzodik e a szemgolyo ?? es mennyi ido alatt ?? vagy muszaly elvinnem ujra muteni ??? eleg messze van a klinika es nem nagyon birja a kutyusom a meleget es az utazast! Megkoszonnem szepen ha valaszolna es tudna mondani valami biztatot…. Tisztelettel Melinda S.

Kedves Gazdi!

Azért is célszerű szerintem a varratszedést a műtétet végző állatorvosra bízni, mert egy kontroll vizsgálat keretében meg tudja vizsgálni a kiskutya szemét, látását, a műtéti heget, stb. Vizsgálat nélkül sajnos semmi igazán bíztatót nem tudok mondani, a szakirodalom szerint csak az esetek felében sikerül megmenteni a kutyák látását az ilyen esetekben.

Leveléből nem derült ki, hogy mi okozta a szemelőesést. Ez legtöbbször valamilyen traumás behatásra szokott megtörténni a rövidfejű, úgynevezett brachycephal fajtáknál is. Ha fejlődési rendellenességről van szó, esetleg a műtét után a szem duzzanata fokozódott, akkor előfordulhat, hogy ismét megtörténik. Mindenképpen azt javaslom, hogy egyeztessenek telefonon állatorvosukkal, majd keressék fel a kiskutyával együtt, hogy kiderülhessen, megoldást hozott-e a műtét. Előfordulhat, hogy szemészeti szakrendelést is igénybe kell venniük, ha állatorvosuk is jónak látja, aki speciális eszközökkel és szaktudással rendelkezik a kiskutya szemészeti vizsgálatához.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993