bunda

2014.08.04.

TISZTELT DOKTOR ÚR!A KÉRDÉSEM A KÖVETKEZŐ LENNE?VAN EGY 9 ÉVES CSAUM AMINEK VOLT EGYSZER KÖLYKE.4 NAPPAL EZ ELŐTT ÉTVÁGYTALAN VOLT ÉS LEHANGOLT,ÉS VÁLADÉKOZOTT A MÉHE.KIHÍVTAM AZ ÁLLAT ORVOST MÉH GYULLADÁST ÁLLAPÍTOTT MEG NÁLA.KAPOTT INJEKCIÓT EGY SÁRGA ÉS EGY FEHÉR SZÍNŰT.AMI 8 NAPIG HAT,GONDOLOM VALAMI ANTIBIOTIKUM LEHETETT.NYITOTT MÉH GYULLADÁSA VAN TISZTUL IS NEKI .ÉTVÁGYA EGY KICSIT JOBB MINT VOLT.SAJNOS KIS VÁROSBAN LAKOM A MEGYÉBEN NEM NAGYON VAN OLYAN ORVOS AKI A KORA MIATT,ÉS A NEHÉZSÉGE MIATT VÁLLALNÁ A MŰTÉTET,.OLVASTAM EGY CIKKET MISZERINT”HA A KUTYA ROSSZ ÁLTALÁNOS ÁLLAPOTA NEM TESZI LEHETŐVÉ AZ AZONNALI MŰTÉTET.MÁR LÉTEZIK OLYAN SZÁJON ÁT ADHATÓ GYÓGYSZER,AMELY CÉLZOTTAN A PROBLÉMA OKÁT,A PROGRESZTERON NEVŰ HORMONT TERMELŐ,KÓROSAN HOSSZÚ IDEIG FENNMARADÓ SÁRGATESTET SEMMISITÍTI MEG.A MAGAS GYOÓGYULÁSI ARÁNYON TÚL A SZAKIRODALOMBAN BÍZTATÓ ÚJRAVEMHESÜLÉSI ADATOKRÓL IS OLVASHATUNK.”TÉNYLEG LÉTEZIK ILYEN GYOGYSZER?HA IGEN MI A MEGNEVEZÉSE?LEHETSÉGES HOGY KITISZTUL MIVEL VÁLADIKOZIK?VÁLASZÁT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!

Valóban létezik olyan szer, amivel a kutya gennyes méhgyulladását lehet kezelni. Nem kizárt, hogy állatorvosa már alkalmazta is ezt a kutyáján. Ahogyan azt biztosan ő is ajánlotta, a kontrol vizsgálatokal (fizikális vizsgálatok, vérlabor, hüveltükrözés, hasi ultrahang …) lehet megállapítani azt, hogy sikerült-e meggyógyítani a kutyát. Ha a gyógyszeres kezelés nem vezet eredményre, vagy nem teljes a gyógyulás – úgy lehet, hogy vállalni kell a nagy kockázatú műtét elvégzését, mielőtt a kutya veséje és mája tönkre menne a hoszútávú kezelésbe.

Egy kutya (macska, ember…) kora önmagában általában nem aladálya a műtétek elvégzésének. A műtétek kockázata előzetes vizsgálatokkal jól felmérhető, és az esetleges egyéb betegségekkel küzdő kutyák altatási módszere megválasztható, ezzel a műtét veszélyei csökkenthetőek.

Sajnos saját kutyáján kellett megtapasztalni azt, hogy az egyszeri, vagy akárhányszori vemhesség és szoptatás nem előzi meg a petefészek, méáh és emlő degeneratív (és onkológiai ) megbetegedéseit. Az a kutya akit fiatal korban nem ivartalanítunk azt később idősebb korbában, nagyobb kockázattal előfordul, hogy többször is meg kell operálnunk.

/publikaciok/gondolatok-az-ivartalanitasrol

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993