Prézli

2014.08.07.

12 éves macskánkat a héten orvoshoz vittük mert napok óta csak a sarokban gubbasztott, nem nagyon akart táplálkozni illetve észrevettük hogy barnásan nyáladzik. Az orvos megállapította, hogy az extrém fogköve miatt vérzik az ínye és emiatt nem eszik. Több foga már hiányzik is illetve szívzörejt is megállapítottak nála. Infúziót kapott illetve teljes vérképet csináltak nála amiből kiderült, súlyos veseelégtelensége van. Orvosunk véleménye szerint az infúziós kezelés folytatásával helyrehozható a veseműködése majd ezután elvégezhető a fogkő levétele. Nyilván szertném ha kedvencem minél tovább velünk maradna, de szeretnék egy érdektől mentes pártatlan orvosi véleményt kapni Öntől a fentiek fényében arról, hogy megéri e sok (és mellesleg nem olcsó kezelés) vagyis valóban tudna e még ezek után biztosan több évig élni az állat.

Kezelő orvosa látja a veseelégtelenség kimondásához szükséges vérparaméterek (kabamid, kreatinin, foszfor …) mért értékét, ezenkívül valószínűleg azt is tudja, hogy a veseelégtelenséget cisztás, tumoros elváltozás, vírusfertőzés,, amyloidózis, vagy más egyéb  ok idézi-e elő. Kezelőorvosának lesz módja a veseparamétereket újból megmérni, ezzel tudja monitorozni a kezelés hatékonyságát.

A veseelégtelenség súlyossága (a legtöbb idült betegséghez hasonlóan) a “banálistól a fatálisig” terjedhet. Vannak esetek, amik szinte kezelés nélkül is hajlamosak a regenerációra – és vannak esetek, amelyek alig befolyásolhatóak, intenzív kezelés ellenére lezajlanak.

A 12 éves cica esetében is az intenzív kezeléssel adhatnak esélyt a gyógyulásra, vagy, ha ez nem lehetséges, úgy a tünetek enyhítésére. Az ismételt vizsgálatok napokon belül eldönthetik azt, hogy jó irányba halad-e a beteg gyógyulása – de még kezelő orvosa sem tudja “letenni a nagyesküt” azügyben, hogy még “biztosan több évig tud élni” a Prézli.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993