születési rendellenesség

2014.08.15.

Üdvözlöm! Rendellenességgel született kiskutyával kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. 8 hetes shih tzu kutyusról lenne szó. Egy hete fogadtuk be. Farok nélkül született, állítólag hátsó felére teljesen bénán. A néni akinél született, tornáztatta talán ennek hatására a kutyus mostanra talpra állt. Most nyúlugrásszerűen közlekedik, de fájdalmai nincsenek. Viszont széklet és vizeletűrítési problémái igen. Pisilésnél néha lehasal, de ritkán. Kakilni viszont összevissza, látszólag nem tudatosan szokott. Az állatorvos akinél voltunk, azt mondta, ne vesződjünk vele, altassuk el. Mivel életvidám és látszik, hogy nincsenek fájdalmai, szeretnénk ezt elkerülni, amíg lehet. Tudom, hogy átfogó vizsgálat nélkül nem lehet pontos választ adni, de azért megkérdezem, hátha találkozott már hasonló esettel. Lehet esély számára, hogy teljes életet éljen? Másik orvos felkeresésén kívül, a hétköznapokban tudok tenni valamit érte? Köszönöm!

Kedves Gazdi!

Valóban lehetetlen okokat mondani vizsgálat nélkül, hogy mi okozhatja a kiskutya veleszületett hátsó testfél gyengeségének, inkontinenciájának, neurológiai eltérését. Csak általánosságban: okozhatja vírusfertőzés, bakteriális fertőzés, veleszületett rendellenesség, esetleg olyan trauma, baleset, amit nem vettek észre, mert olyan picike volt. Sajnos ilyenkor lehetetlen megjósolni azt, hogy jobban lesz-e, de az biztos, hogy igen nagy terhet vesz a nyakába Ön, mint tulajdonos.

Otthon nem tehetnek mást, mnt ápolják, szeretgetik. Ha a tornáztatás, masszírozás segített, akkor folytatni kell, gyakran ki kell vinni, hogy az ürítést elvégezhesse evés után.

Hogy többet is tehessenek érte, netán az életminőségét meg tudják jósolni, el kellene vinni olyan állatorvosi rendelőbe, ahol nem csak megvzsgálják, de részletes kivizsgálást is tudnak végezni (neurológiai vizsgálat, röntgen, kontrasztos röntgen, stb.)

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993