Artúr

2014.09.01.

Üdvözlet! 7 éves,nagytestű keverék kutyámat szinte minden nap elvisszük sétálni,amikor is kedvére rohangálhat szabadon a határban;szóval edzett,erős jószág.Idén nyáron azonban már észrevehetően hamarabb kifáradt,jobban lihegett.Egy hete pedig egyszercsak nem akart enni,mozdulni se,amikor mégis felállt,akkor koordinálatlan volt a járása,a hátsó lábai mintha gyengék lettek volna,így meg-megbillent.Most már eszik rendesen,van széklete,mozog is,de nagyon hamar kifárad és sokkal szaporábban veszi a levegőt.A hasürege láthatóan meg van dagadva.Láza nem volt,kapott gyulladáscsökkentőt,fájdalomcsillapítót,antibiotikumot.Meg lett ultrahangozva a hasürege-a máján láttak apróbb elváltozásokat,de a vérteszt is csak egy apró eltérést hozott ki a májértékek tekintetében,és a tüdeje is rendben van állítólag.Szóval semmi se indokolja a betegségét ezek alapján. Nem tudták igazán,mi okozhatja az állapotát,Önnek esetleg van valami elképzelése? Köszönöm

Van elképzelésem, mint ahogyan állatorvosának is nyilván van ötlete arról, hogy miként lehetne pontosítani a májon talált “apró elváltozásokat”, illetve miként lehetne a kutya szívét, keringését kivizsgálni és az esetleges onkológiai és egyéb megbetegedéseket megerősíteni, vagy kizárni.

A hasi terime növekedését és a kutya fáradékonyságát okozhatja májbetegségeken kívül akár szívelégtelenség, akár a gyomor/bélrendszer részleges csavarodása, helyzetváltozása, akár idegentest …. akár  többféle hasüregi daganatos és gyulladásos/degeneratív kórkép (pl prosztatata elváltozás)  is. További vizsgálatok (ismételt fizikális vizsgálatok, hasi ill szívultrahang, EKG, endoszkópia, esetleg egésztest (SPECT/)CT …) deríthetik ki a tüntek okát.

/daganatos-betegek-kezelese-onkologia/kepalkoto-vizsgalatok

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993