luckykutya

2014.09.02.

Tisztelt Doktor úr! A kutyám adatai: 14éves,1herés (de már kiherélt), keverék. 1hónapja észleltünk a heréjén piros foltokat, ami egyre durvább lett annyira hogy nem volt a kutyának bőr a heréjén, elvittük állatorvoshoz azt mondták valamilyen allergia így kiheréltettük. A műtét napján rosszul volt majd 1napra rá mintha kicserélték volna, teli volt életkedvvel, örömmel. Vissza vittük varrat szedésre, na onnantól mintha elvesztette magát, azóta nem eszik, nem iszik. Tegnap visszavittük az állatorvoshoz. Azt mondta a kutyám haldoklik mert májdaganata van már jó pár éve. Azokkal a kérdésekkel szeretnék önhöz fordulni, hogy: A műtét során kiderült volna hogy a kutyánknak daganata van? Mivel tudjuk kezelni a kutyánk daganatát hogy felépüljön és éljen még pár évet? (állítólag már nagyon nagy a daganat és csak egy hajszálnyi maradt neki, és azt tanácsolta még az orvos ha szeretnénk hogy éljen akkor menjünk mindennap és kössük infúzióra.) Hozzá teszem ma is visszük, de szegény kutya nagyon kábult..Különféle csillapítókat kapott. Vigyük másik állatorvoshoz hátha van remény?? Igazából nem tudom elképzelni hogy nem vették észre se amikor vizsgálatokra vittük sem amikor műtötték a heréjét, mert ugye neki csak egy heréje jött le és a másik fenn maradt. Szeretném ha mielőbb válaszolna, nagyon fontos lenne. Köszönöm szépen!

Nem értem pontosan, hogy csak egyik, vagy mindkét heréjét eltávolították-e a kutyának – de mégha a hasüregi rejtettherét is eltávolították a műtét során, a májtumor ezalkalommal sem feltétlenül derül ki.

Ha állatorvosa a májterimé(ke)t látta ultrahangon, vagy hasi röntgen felvételeken – és a betegség több májlebenyt is érint, esetleg máshol (mellkas, csont … ) is vannak áttétek, és a kutya általános állapota rossz – úgy szinte mindegy, hogy a rejtett here rákosodott-e el, és okozott májáttétet, vagy a rejtett herétől független májtumor (hepatocelluláris karcinoma, hemangiosarcoma …) hatalmasodott el a kutyán – nehezen kezelhető helyzet alakulhatott ki mostanra.

A kutya jelenlegi állapotát pontosan felmérni, ezzel az esélyeit kideríteni legpontosabban egésztest 3D hybrid képalkotókkal (PET/CT, SPECT/CT) lehetséges.

/daganatos-betegek-kezelese-onkologia/kepalkoto-vizsgalatok

Ha megtörtént a kutya részletes vizsgálata és pontos képünk van a betegségről, annak elterjedtségéről, akkor látjuk pontosan  a műtéti-, gyógyszeres- és/vagy sugárkezelés várható eredményét. Így lehet érdemes dönteni euthanáziáról, vagy további kezelésről.

/publikaciok/daganatos-a-kutyam

Ha állatorvosával együtt úgy érzik, hogy szükség lehet a kutya részletes onkológiai kivizsgálására, úgy  hívjon fel a 06 30 9 330 559 -es telefonszámon.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993