[email protected]

2014.09.02.

Tisztelt Doktor Úr! Angoll bulldog kutyusom 9,5 éves. Sose volt epilepsziás, tegnap reggel fél hatkor ébredéskor azonnal rájött a roham, ahogy felkelt. Természetesen azonnal hívtunk orvost , de senkit nem tudtunk elérni ilyen korán. Hét óra felé vállalta egy orvos az út szélén , hogy félúton találkoztunk. Ő Sevenal injekciót adott be neki, de akkor már a kutyus nagyon rossz állapotban volt. Azt mondta, ha egy órán belül nem javul, nagy baj van. Nyolc óra felé már elértünk egy orvost vidékről, 9-re értünk hozzá, infuziót kötött be neki, meg görcs oldót adott neki, de semmit nem javult, talán még rosszabb lett a kutya, már 4 órája megállithatatlan rohamja volt, nem volt magánál és már csak nyűszített. Könyörögtem tegyenek valamit, de azt mondták, ennél többet nem tudnak, igy kértem altassák el, mert nem birtam tovább nézni, ahogy szenved. Ön meg tudta volna menteni a négy órája folyamatosan tartó görcsös, rángatozó, tudatvesztett kutyámat, nagyon szépen kérem, válaszoljon, tudnom kell ebben a nagy fájdalomban. Köszönöm előre is válaszát. Tisztelettel: Nyári Zoltánné

Kedves Gazdi!

Borzasztóan együttérzek és sajnálom, hogy ezt kellett végigélnie.

Ha jól vettem ki a leveléből, akkor mind a két állatorvos megtette azokat a lépéseket, amelyeket egy görcsrohamban meg kell: különféle görcsoldó, nyugtató gyógyszereket adtak, infúziót kötöttek be. Sajnos akár a központi idegrenszeren belül, akár azon kívüli ok okozta ezeket, nem tudunk igazán fellépni, amíg a görcsroham tart, azt csak a szokványos módokon tudjuk megpróbálni enyhíteni. Ha normalizálódik a beteg állapota, akkor lehet elkezdeni kivizsgálni, hogy mi okozza a tüneteket és azt, hogy hogyan lehetne, ha egyáltalán lehetne segíteni.

Angol bulldogoknál a 9,5 év gyakorlatilag a várható életkor (7-9év) legfelső határa, vagy már azon is túl van, nagyon fontos a gyász és fájdalom elmúltával majdaz együtt töltött szép, tartalmas évekre gondolnia.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993