ilona

2014.09.05.

Tisztelt Doktor Úr Van egy 16 hónapos kuvasz kan kutyám. Sokat próbálkoztam tápokkal, mert néha visszatért a higabb széklet. Kb. 4 hónapja rosszabbodott, nem is evett rendesen, gyomormorgása is volt, a széklete egyik nap normálisabbb, de a másik nap már sárgásabb és a vége sárga szinü és pépes. Állatorvosnak mutattam, gyomor, bélproblémát felszivódási zavart állapitott meg, akkor kapott injekciót, és azt monda etessek Hills prescription diétás tápot, rendezett is, most az etetem, 1 hete kezdtük, nem volt nagyobb gond de ma megint sárga pépes volt a napi 3 székletből 2 az első teljesen normális, van mikor az eleje még kemény a vége már pépes. Tanácstalan vagyok ezért szeretnék véleményt kérni mert látom hogy az állat is kinlódik. Mit javasolna, mivel javithatnám, az állapotát.régebben adtam neki rizst, főt hussal, a rizsszemek nem voltak megemésztve, a füvet is sokat eszi. Várom tanácsát köszönettel: Ilona

Kedves Gazdi!

Ha jelzi állatorvosának a probéma visszatérését, akkor nem csodálkoznék, ha most már a fizikális vizsgálaton kívül egyéb, célzott diagnosztikai eszközöket is igénybe akarna venni: bélsár vizsgálat (parazitológiai, amelyből kiderül, hogy vannak-e és milyen fajta féregpeték a bélsárban, citológiai, tenyésztéses vizsgálatáta, a bélsár emésztéses vizsgálata). Ha még így sem születik diagnózis, akkor tovább kell vizsgálni: vérlabor, allergiavizsgálat, hasi ultrahang, esetleg endoszkópiás kivizsgálásbélbiopszia hozhat eredményt.

Lehet, hogy “csak” bélférges, és egy ismételt féreghajtó tabletta megoldja a gondot, de az is lehet, hogy egy másik, akár tápallergiára való, úgynevezett hypoallergén táp fogja megoldani a problémát.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993