bolha

2014.09.12.

Drága doktornő kérném segítségét! Van egy nagyon öreg kutyusunk, 16 éves lesz nemsokára. Nehezen mozog, sokat alszik ,viszont étvágya kiváló. Olvasgattam a témában itt, de amit én keresek arra nem találtam választ. A kutyus sajnos bolhás, sokat rágja magát , vakarózik kikészítik az élősködök. Az idetévedt macskától kaphatta meg. Egyik ismerősőm azt mondta, hogy a szokványos spot on és spré készítmények elég veszélyesek lehetnek ilyen korban. A bolhanyakörvre allergiás az nem jött be, hamar le is vettem. Jó lenne ha lenne olyan készítmény ami vegyszermentes, de hatásos is. Ebben tudna e segíteni nekem ,vagy ezekről tegyek le ? A Biospotix spot onról van valami véleménye , tapasztalata ? vagy esetleg más ilyen jellegű készítményt tudna ajánlani? Az állatorvosunkat kérdeztem e témában, de nála csak frontline kapható és nem is igazán segített nekem. A kutyus lakásban van, amit tudok bolhát kézzel kiszedek ,de mintha egyre több lenne benne. Sajnos félelmem nem alaptalan ezektől a szerektől. köszönöm szépen!!!

Kedves Gazdi!

Valóban a legtermészetesebb, legvegyszermentesebb megoldás a kézi bolhavadászat, de ez önmagában nem tudja hosszútávon megoldani a gondot, mert a bolhák a környezetben szaporodnak, így az egész lakást, az összes kárpitozott bútort alaposan ki kell tisztítani, minden rést ki kell porszívozni, kimosni, amit lehet, hogy a bolhák fiataljaitól is megszabaduljon. (Itt talál még olvasnivalót a bolhákról.)

Nem szeretnék vitába szállni ismerősével, akárhonnan is származnak az információi, minden anyag okoz valamit, akár a test felületén lévő spot-onok hatóanyagainak is lehetnek mellékhatásai, de ezek borzasztóan ritkák, elenyésznek ahhoz képest, hogy mennyit szenved egy kutya (és a gazdája) az örökös vakarózástól, sőt, ha kisebesedik a bőre, elfertőződik, akkor aztán olyan szerekhez kel lmajd folyamodni, amiknek szintén lehetnek mellékhatásaik.

Nyugodtan próbálja ki a Biospotixot, hátha enyhül tőle valamelyest a bolhafertőzöttség, de ne felejse el az alapos takarítást sem. Ha nem használ, akkor lehetőség van akár az interneten, webshopokból is hatékony bolhaellenes készítményt vásárolni. Itt talál egy összefoglalót róluk honlapunkon!

(Arra figyelemmel kell lenni, hogy egyes készítmények vénykötelesek, így a megrendelésükhöz állatorvosi receptet is kell küldeni.)

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993