drherkules

2014.09.30.

Tisztelt Cím!  Van egy majdnem 2 éves Staffordshire terrier nőstény kutyusunk és az a problémánk hogy kb 4 hete pépes, híg lett a kakija, nem kimondott hasmenés, mert naponta kb egyszer (az elején 2x) van székletürítés. Van mikor javul a helyzet pár napig, olyankor “normális” állagú a széklet, majd ismét olyan a kaki, hogy az eleje normál állagú, majd a vége ismét pépes, híg. Rizst kap, meg kb 1,5-2 hete bolus adstringest. 2x is kapott állatorvostól injekciót, az első után teljesen folyóssá vált a széklet. Most már az állatorvos is tanácstalan. Az elején arra gondoltunk, hogy mikor elfogyott az Acana táp, kapott Eukanuba tápot, mert az volt itthon és az új tápot késve szállították és akkor kezdődött ez az állapot. Remélem tud valamit mondani, hogy mi lehet a gond. Étvágya van, nem levert, de mivel magas a fájdalom küszöbe, így nem lehet tudni mikor beteg. Mikor kicsi volt, akkor is virgonckodott és kiderült hogy magas láza van. Köszönöm

Kedves Gazdi!

Ha még csak a boluson vannak túl, akkor nincs mese, tovább kell vizsgálódni, kiegészítő vizsgálatokat végezni. Ilyenkor érdemes egy bélsár citológiai vizsgálatot, bélsár parazitológiai vizsgálatot, bélsár tenyésztést végezni a kutyus bélsarából. Ennek egy részét helyben el tudják végezni a jól felszerelt rendelőkben, egy részéhez viszont laboratórium segítségét kell kérni. Kiderülhet ebből, hogy féregpetéket tartalmaz a bélsár, a bélférgesség gyakran okoz olyan tüneteket, amelyekről Ön is beszámolt: megtartott étvágy mellett hígabb, kenőcsös bélsár.

A bélsár tenyésztéses vizsgálatából az is kerül, hogy van-e kórokozó baktérium a bélsárban vagy “csak” felborult a bélflóra összetétele. Amíg ez kiderül, addig is kifejezetten kutyáknak készült pro-, illetve prebiotikum, illetve az egynapos koplaltatás utáni fokozatos rizses-joghurtos-csirkehúsos diéta, majd a fokozatos visszaállás a szokásos táplálásra is sokat szokott javítani a helyzeten, .

Mindezt azonban valós állatorvosi vizsgálat és javallat nélkül nem szabad alkalmazni, ha állatorvosa tanácstalan, nincs berendezkedve ilyen vizsgálatokra, akkor beküldheti nagyobb, felszereltebb rendelőbe, vagy Önök is kereshetnek a környéken ilyet.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993