labrador rág

2014.09.30.

Tisztelt Doktor úr ! 9 hónapos labrador kutyánk van, 5 hónapos kora óta van nálunk. A problémám az vele, hogy mindent műanyag vagy gumiszerű anyagot megrág, emiatt megkötve kell tartani. Sok kárt okozott már. cipő, lábtörlő, locsoló kanna, locsoló tömlő, függöny, még a műanyag cserépbe ültett virágokat is kiborítja hogy a virágcserepet vagy az alátétet megszerezze. Határozott hangleejtéssel elmagyaráztam már neki, hogy nem szabad, el is vertem már emiatt, de minden hasztalan volt. Műanyag cserepet is adtam már neki, hogy inkább azt rágja, ne a virágokat borítgassa ki. Ha csak egy órára is elengedem és nem vagyok vele kinnt az udvaron, újból elkezdi… Hogy lehet erről leszoktatni? Le lehet róla szoktatni? Ki fogja ezt nőni? Ha igen, mikor? A kutyaházba tettem neki rongyokat (ágynemű huzat, köpenyeg), de mindig mindent kihúzott onnan. Miért teszi ezt? Egyre hidegebb van éjszakánként, nem fog így fázni? Mit tegyek? Várom mielőbbi válaszát, köszönettel, Gábor

Kedves Gazdi!

Nem csak a virágokra, és a környezetére káros ez a mindent megrágás, hanem magára  a kutyára is (bevallom, állatorvosként engem ez aggaszt a legjobban), hiszen a megrágott, lenyelt sokszr éles darabkák, műanyag részek elakadhatnak a bélben, gyomorban és igen súlyos, akár életveszélyes megbetegedést is okozhatnak.

Egyrészt nyilván kialakult egy rossz szokás, amiről akár tréner, kutyakiképző segítségével le kell szoktatni, másrészt viszont ki kell elégíteni a rágási ösztönét neki való rágható csontokkal, rágcsákkal, stb. Valamint a szellemi és testi lefárasztásáról is gondoskodni kellene, hogy tartalamasan és a gazdi és virágai megelégedésére tudja eltölteni az időt!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993