Ági

2014.10.02.

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Tanácsot szeretnék kérni egy 12 éves puli kutyával kapcsolatban. Kb. egy hónapja köhög, néha jobban néha kevésbé. Nincs más kutyus nálunk ő van egyedül. Sétálni nem visszük, más kutyával nem érintkezik soha.Családi házban lakunk. Ő hol kint van az udvaron hol bent a lakásban. Nőstény, soha nem volt még kiskutyája, ivartalanítva nincs.Tavasszal a tüzelés után nagyon levert és lázas is volt valószínű begyulladt a méhe. Gyulladás csökkentőt adtam neki és helyre jött. A mostani tüzelése teljesen rendben volt nem volt semmi gond vele. Az étvágya nagyon jó, nem levert, nem lázas.A köhögése általában akkor jön elő ha feláll nyugalmi állapotban semmi gond vele.Szárazan köhög nincs váladék. A gyógyszereknek nem nagyon vagyok híve. Vettem neki kutya béres cseppet és lándzsás útifű szirupot is. Esetleg mi az amit állat patikában tudok neki venni recept nélkül és segíthet is?? Nagyon szépen köszönöm előre is válaszát. Üdvözlettel: Ági

Értem, hogy a gyógyszereknek és talán a sebészeti megoldásoknak sem híve – de attól tartok, hogy a nem fiatal, nem ivartalanított, méhgyulladást is átvészelt kutyával nagy baj lehet. Az ő esetében az sem kizárt, hogy emlőtumor áttétje okozza a láztalan, száraz köhögést, ami testhelyzet változtatásra, terhelésre súlyosbodik.

A beszerzettt kutya Béres Minera csepp és lándzsás útifű szirup biztosan nem árt, de az is szinte bizonyos, hogy nem fogja megoldani a problémát.

A kutya mielőbbi részletes állatorvosi kivizsgálását javaslom. /daganatos-betegek-kezelese-onkologia/onkologiai-szakrendeles

Azt remélem, hogy a baljós előérzetem nem fog beigazolódni – és könnyen diagnosztizálható és gyógyítható betegséget szerzett be a kutyus.

/publikaciok/gondolatok-az-ivartalanitasrol

/publikaciok/nosteny-allatok-ivarszervi-daganatai

/publikaciok/daganatos-a-kutyam

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993