foxika

2014.10.09.

Tisztelt Doktor Úr! Azzal fordulok önhöz segítségért, hogy van egy 8 éves foxi szuka kutyusom a hátsó combján kívülről teljesen kirágta a szőrt utána nagyon sokáig nyalogatta fájt neki :Betadinnal és neogranormonnal valamint Sudokrémmel kenegettük neki szépen be is gyógyult a seb is, amit kirágott viszont azóta oda nem nő vissza a szőr és a bőrén feketés apró foltok jönnek elő. Mi lehet ez, mit tehetek?? A kutyus jókedvű jó étvágyú és nem érzékeny neki a terület se ott.Köszönöm mielőbbi válaszát :Rábainé Pál Dorottya

Kedves Gazdi!

Kiderült, hogy miért rágta ki a szőrt a lábán a kutyus? Esetleg valamilyen sérülés következménye, vagy bolhák, egyéb paraziták okozta viszketés okozta? Netán nem is a bőrön, hanem az ízület, combcsont volt fájdalmas?

H nem jártak állatorvosnál, illetve nem jelentkezik már a fájdalom, akkor lehet, hogy szerencséjük van és elegendő volt a bőr tüneti kezelése a fent leírt szerekkel. Ha ismét előfordul, hogy valahol fájdalmat jelez, rágja magát, akkor mindenképpen azt ajánlom, hogy keressék fel állatorvosukat!

Előfordul, hogy a hátsó testfélen valamilyen okból lenyírt szőrzet nem nő vissza csak hosszabb, akár 1-1,5 éves szünet után, ez leginkább hosszúszőrű kutyáknál jelentkezik. Az is előfordul, hogy valamilyen hormonális megbetegedés (pl. pajzsmirigy alulműködés, mellékpajzsmirigy túlműködés) miatt áll le a szőrnövekedés, és sötétül el a bőr- ez leginkább szimmetrikusan, a test két oldalán szokott jelentkezni. Ha egyéb változásokat is észlelnek a kutyán- kedvetlenség, megnövekedett vízivás, gyakoribb vizelés, fáradékonyság, akkor javasolt egy endokrinológiai kivizsgálás is.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993