Gyógyszerek

2014.10.09.

Kedves Doktornő/Doktorúr! Van egy MDR1 +/- -os sheltie kiskutyám. Érdeklődni szeretnék, melyik készítmény hatásosabb, illetve adható neki? Tüdőférgesség ellen szeretnék adni neki, vagy Milbemaxra vagy az Advocate cseppre gondoltam. Néha előfordul, hogy 1-1 csigát megeszik, így szeretném ha nem lenne tüdőférges. Melyik szer hatásosabb tüdőférgesség ellen? Olvastam a Bravecto tablettáról, érdeklődnék, hogy mennyire hatásos? Téli időszakban jobb-e esetleg mint az Advantix csepp? Mivel kinti kutya, így rendszeresen éri víz, gondolom ez csökkenti a cseppek hatékonyságát, és ilyenkor szúnyogok ellen nem fontos a védelem sem. Szívférgesség elleni védekezésnél minden hónapban Advocate cseppet érdemes adni, vagy elég a 3 havonkénti Milbemaxos féreghajtás? Segítségét előre is köszönöm! Szandi

Kedves Gazdi!

A Stronghold, a Milbemax és az Advocate olyan szerek, melyek  körültekintően, kizárólag az ajánlott dózisban adhatóak a mutáns gént hordozó állatoknak, elvileg minden további nélkül használhatóak mindtüdőférgeség, mid szívférgesség megelőzésére és kezelésére. Mindazonáltal legjobb lenne, ha a használatuk előtt végezne állatorvosuk bélsár vizsgálatot, illetve SZív- és bőrféreg szűrést, hiszen így derülne ki, hogy megelőzi vagy kezeli ezeket a megbetegedéseket, ami nagy segítség az esetleges mellékhatások kiszűrésében.

A Bravecto egy elég új gyógyszer, Amerikában már hosszabb ideje használják, hatásosan. A hazai tapasztalatok is jók vele, és valóban ajánlható gyakran megázó, vízben többet fürdő állatoknak és gyerekes családoknak, ahol közeli test-kontaktus van a kutya és a ksigyerekeke között.

A szívférgeség megelőzésére ott, ahol nagy a fertőzés veszély (pl. az USA-ban, vagy a mediterrániumban) egész éven át ajánlott a védekezés. Itthon még egyelőre csak a szúnyog-veszélyes időszakokra ajánljuk, bár a gyártó szerint is nyugodtan használható egész évben a biztos, 100%-os védelemért. Többet olvashat erről honlapunkon ha IDE KATTINT.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993