Tofu

2014.10.10.

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A kutyámon egész nyáron volt kullancs és bolha elleni nyakörv, mikor lejárt és a pihenő idő is bolhás lett, lefürdettem bolha elleni samponnal, majd kapott újabb nyakörvet , (duoband, ha jól emlékszem) és takarítás. Nem segített,levettük a nyakörvet és kapott exspot nevű csepegtetőt, két napra rá hot-spot lett a nyakán, nem tudom h a csepptől v a vakarózástól, az szépen lassan begyógyul de a kutya továbbra is vakarózik és kézzel szedem ki a bolhát, ha látom, mert még mindig vannak. Mit tehetnénk még?

Kedves Gazdi!

Először is, nem ajánlom a Duo-band nyakörvet, mert egyrészt az Ön leírásából is kederül, hogy nem igazán hat, másrészt olyan hatóanyag csoportba tartozik (szerves foszforsav-észterek), amelyet jobb nem a közelünkben tudni, ennél sokkal hatékonyabb és veszélytelebb szerek kaphatóak már, igaz, ennél drágábban. Összefoglalót talál honlapunkon, ha IDE KATTINT (kutyájának), és IDE (macskájának)

A másik dolog: látom az adatlapjából, hogy van macskájuk is, akitől újrafertőződik a kutya, így olyan kutyára-macskára-emberre veszélytelen bolha irtó szert kellene választani, amivel egyszerre tudja kezelni az egész állattársaságot. Ilyen lehet a Fipronil tartalmú Frontline, vagy Fypryst spray. Ha az Ex-spot nem tett jót a kutya bőrének, akkor meg lehetne próbálni egy új, szájon át adagolható, igen hatékony készítményt a Bravecto tablettát kutyájának,, amely a macskára sem veszélyes (ellentétben az Ex-spottal, amelyet ha véletlenül lenyal, vagy bekenődik vele a cica, akkor igen súlyos mérgezéses tünetetket, rángógörcsöket okoz nála). Ez 3 hónapos bolha-kullancs elleni védelmet ad.

Macskákra jelenleg a legjobb szer a Broadline nevű spot-on, amely 1 hónapig véd bolha-kullancs, galand- és fonálférgek ellen.

Ha így védi állatait, és folytatja az alapos takarítást, akkor hamarosan megszabadul a nagy bolhafertőzöttségtől, és most már csak a bolhákkal való újrafertőzöttségtől kell majd megvédenie állatait.

Még egy adalék: a bolhák egy galandféreg faj, az Uborkamag képű galandféreg lárváit is terjesztik, ezért fontos még a rendszeres  féreghajtás is a bolha-kullancs elleni védelemmel együtt legalább 3 havonta!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993