perverz a macskám?

2014.10.10.

Tisztelt Doktor Úr! Tisztelettel érdeklődöm, hogy mi a megoldás? Van egy Golden retriever szuka kutyusunk, aki 3 éves és van egy házi kandúr macskánk, aki 5 hónapos. Egyikük sincs ivartalanítva. Probléma: Amint a kutya lefekszik, megkeresi a cickókat és cumizik. Mikor észreveszem, leszedem róla, már nyalja a száját, mint aki jól lakott. De én is dolgozom, nem lehetek mindig a nyomukban. Olyat már hallottam, hogy kicsi macskát felnevelt egy kutya, de ez a macska nem kicsi! Ő volt az utolsó, aki házhoz kikerült. Már akkor is cumizott, bármit. Vettem neki egy mikroplüss takarót, azzal jól elvolt. Addig cumizgatta, míg álomba szenderült. Gondoltam majd leszokik róla, de sajnos nem. A másik probléma, hogy a macska mindenhonnan ráugrik a kutyára és harapja, ahol éri, ez lehet a farka, füle, bármelyik testrésze, mondhatnám terrorban tartja. Köszönettel: L.Ildikó

Kedves Gazdi!

Hadd keljek macskája védelmére: egyáltalán nem perverz, csak gyermekkori anya-hiánya, cumizás-hiánya van! A kielégítetlen anyaközelség sok macskánál egészen élete végéig megmarad, az ilyen cicák általában találnak valamilyen pótlékot- polár takaró, plüssállat, bárányszőr, amit dagasztanak, és szopogatnak, közben vadul dorombolnak hozzá, és visszaképzelik magukat édes cicamamájukhoz. Leeht, hogy sok kistestvére volt, vagy az anyamacska gyorsan visszaivarzott, párosodott, vagy egyszerűen csak a legkisebb kiszorult az anyja mellől, ezért alakult ki ez a dolog nála.

Az ivartalanítás mindenképpel ajánlott a cicánál és a kutyánál is, és igen jó lenne megakadályozni ezt a cumizást, mert a kutyának begyulladhat az emlője, és egy állandó álvemhes állapotot tarthat fel az emlők ingerlésével a macska akaratlanul is, ami a méh nyálkahártyájának megduzzadásával, csökkent védekezőképességgel és szélsőséges esetben akár méhgyulladással is járhat. Erről többet is olvashat publikációinkban, ha IDE KATTINT.

Tehát rá kellene vezetni, hogy inkább a takaróját gyömöszölje, sokat játszani vele, és ivartalaníttatni!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993