Bolhás kiscica

2014.10.16.

Jó napot kívánok! Van egy 5 hónapos kiscicám. Sajnos bolhás lett. Szobacica, nem találkozik más állatokkal, nem értem hogyan kapta el és nagyon nehezen tudjuk kiírtani. Rendszeresen takarítom az egész lakást, a cicust többször fürdettem, vettünk neki Frontline spot ont, attól nem múlt el, majd Fypryst sprayt, azzal fújjuk őt 2-3 hetente 3 fújást. A bolhák száma ugyan kevesebb, de még mindig látok a bundájában és vakarózik is szegény. Mit tehetnék hogy végleg eltűnjenek ezek a szörnyű kis élősködők? Kb. 2 hónapja tart ez az egész. Köszönöm válaszát. Anita

Kedves Gazdi!

Lehet, hogy a cica bolhás volt, mikor Önökhöz került, és a szőréről akkor lepotyogott bolhalárvák, peték most visszafertőzik, vagy esetleg a gazdái ruháján jutott be egy-két bolha. A takarítás nagyon jó, de a leírásból látszik, hogy nem a használati utasítás szerint használják a Fypryst sprayt, így biztosan nem kielégítő a hatása.

A Fyprys spray használata előtt és után 2 napot kell várni, mert a bőrfelszín zsíros védőrétegének a lemosása gyengíti a szer hatékonyságát. A pontos adagolás: le kell mérni a cicát, mert 1 kg macskára a 100 ml-es flakonból 6-12! fújás, pumpálás szükséges, a szőr növekedésével ellenkező irányban, hogy a teljes szőr átnedvesedjen. Ezt gumikesztyűben kell végezni, majd hagyni, hogy a cica megszáradjon.

Ha régebb óta ennél kevesebb hatóanyaggal kezelik, akkor bizony előfordulhat, hogy a bolhák már ellenállóak lettek a nem megfelelő mennyiségű hatóanyagra, megszokták azt, így célszerű lenne másikra váltani.A bolhaellenes szerekről ITT TALÁLNAK összefoglalót!

Ha nem szeretnének ennyit vesződni a fújkálással, válasszanak rácsöpögtető, úgynevezett spot-on készítményt (pl. Stronghold, Advocate), ami más hatóanyaggal irtja a bolhákat. Ilyet állatorvosi patikában talának. A helyes felhelyezésről kérdezzék állatorvosukat, akivel egyúttal a közelgő ivartalanítást is megbeszélhetik, mert a kiscica 3-4 hónap múlva ivarérett lesz és elkezd majd jelölgetni a lakásban.

A bolhák galandférgeket is terjesztenek, ezek ellen is védekezni kell féreghajtó készíménnyel, erről is kérdezzék állatorvosukat.

Honalunkon is találnak videót, ami segítség a helyes spot-on felhelyezésnél.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993