Cicakatasztrófa

2014.10.24.

Tisztelt Doktorúr/nő! Nagyon kétségbe vagyok esve, nem tudok mit tenni, de a macskám, Kex a legfontosabb, ezért gondoltam ez már csak segíthet. A kandúr körülbelül 6 éves, kinti cica, kint is alszik. Egyik nap elkezdett szirtyogni, szürcsögni légzés közben. Azt hittük elmúlik, valami kisebb meghűlés, de körülbelöl másfél hete elkezdett a bal orra mellett feldgadni, nyomásra érzékeny és abból az orrából nem is jön takony (ami mostanra besűrűsödött). Mostanra hatalmas lett, már nem is tudja annyira kinyitni a szemét, mint a másikat, és az orrnyerge is dagadt. A legnagyobb probléma az, hogy nem tudjuk állatorvoshoz vinni őt. Az egyik szülőm most vesztette el az állását, emellett szinte minimálbért kapnak mindketten, és mivle ez nem tűnik egyszerű kezelésnek, egyszerűen nem tehetjük meg, hogy orvoshoz fordulunk, amiért megöl engem az aggodalom. Ráadásul a húgom macskaallergiás, ezért a házban sem tarthatjuk, hogy szárazon legyen. Próbálkoztam kétszer inhalálással, és párszor bébiorrszívóval, de a helyzet nem javul. Vagy lehet, hogy a babaorrszívó miatt alakult ez ki? Többet ne csináljuk? Mivel anya laborállategészségügyis ma megpróbáltuk felszúrni, de túl kemény a bőr, viszont mikor abból az orrlyukból orrszívóztunk, vér jött. Lehet, hogy vérömleny van ott fent, vagy csak elpattant a szívóhatás miatt egy ér? Mit tehetnék én meg? Előre is köszöni válaszát egy kétségbeesett gazdi.

Kedves Gszdi!

Meg kellene próbálni legalább egy vizsgálat erejéig állatorvoshoz vinni, az pár ezer forint, és a legtöbb helyen lehet részletfizetést kérni. Lehet, hogy egy egyszerű antibiotikum- köptető kúra is sokat javítana az állapotán.

Az inhalálás jó ötlet volt-de a többi otthoni beavatkoztól óva inteném! Az, hogy ilyen gyorsan alakult ki a duzzanat, sajnos jelentheti azt, hogy a porszívózástól vérzett be, semmiképpen ne szúrják meg, ne kezeljék tovább otthon, mert többet ártanak vele, mint amennyit használnak!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993