Hofi cica

2014.11.13.

Tisztelt Doktor Úr! Van nekem egy kb. 2 hónapos kis kandúrom, akit kb. 1,5 hónapja találtunk. Mikor állatorvoshoz vittem, akkor kiderült, hogy macskanáthás (egyedül “csak” a szeme volt begyulladva, nem prüszkölt, nem köhögött), amire a jobb szeme rá is ment, de ettől (vagy ezzel együtt) még hihetetlenül édes. Az utóbbi időben elkezdett gyanússá válni, hogy még mindig nem reagál a nevére, ha etetés van, akkor a többiek a hangukkal igyekeznek sietettni, de ő nyugodtan alszik tovább a szobába (ha épp ő is a konyhába van, akkor ő is reklamál a többiekkel), amíg ki nem viszem a tálkájához, ezért kipróbáltam, hogy miközben alszik tapsoltam a füle mellett, de meg se rezzent, kipróbáltam éber állapotába és szintén semmi. Akkor ez azt jelenti, hogy teljesen süket a drága? 2,5 hét múlva viszem a következő oltására, így akkor az orvosával is konzultálok a dologról, de addig is érdekel, hogy jól gondolom-e. Egyébként egy életvidám, nagyon eleven szoba cica, társaival jól eljátszik (az is feltűnt, hogy amikor a féléves cicám már ordított, akkor se hagyta abba a harapdálást a törpe) és nyilván, ha tényleg süket, akkor sokkal jobban fogunk vigyázzni, nehogy kiszökjön az udvarra. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel, Katalin

Kedves Gazdi!

Ha állatorvosuknál járnak, érdemes lenne a fülét is megvizsgáltatni, mert extrém esetben előfordulhat, hogy gyulladás, főleg fülrühösség következtében teljesen eldugul a külső hallójárat, ami akár a hallás csökkenésében is megnyilvánulhat. Ilyenkor kávézacc-szerű, fekete-sötétbarna váladék található a fülben. Ha a külső hallójárat ép, akkor esetleg egy fejről készült röntgen vizsgálat, vagy akár CT is segíthet annak eldöntésére, hogy van-e szervi eltérés. Ha nincs, akkor veleszületett süketsége, részleges süketsége ellenére is a legjobb gazdákhoz került, akik nem csak alaposan figyelik a tüneteit, de a megfelelő gyógykezelést, és szeretetteli törődést is tudják számára biztosítani.

Nagyon fontos ilyen esetben a rendszeres külső-belső parazitairtás, bolha, bélférgek ellen, a jó minőpségű táplálék, mert így biztosítható a alegjobb ellenálló képesség!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993