Sába

2014.11.20.

Tisztelt Doktor Úr! 4 hete fogadtunk örökbe 2 akkor kb. 2-2 hónapos cicákat. Az egyik már vendégeskedett egy jó ideje egy állatorvosi centrumban, ahol mindent megkapott (féregtelenítés, oltások). A másikat előző nap este fogták be egy fatelepről. Azóta ő is túl van két féregtelenítésen és egy oltáson. Lakáscicák. Egy hete kezdődött a “fatelepi” cica hasmenése; akkor még világosbarna volt, időnként friss vércseppekkel. Csak száraz tápot kaptak. Kedvük, étvágyuk tökéletes. Rosszak, mint az ördögök. Viszont kedd estére mind a ketten világos krémsárga, pudingszerű híg székletet produkáltak. Állatorvos adott pasztát és probiotikumport. Tőlünk csak főtt rizst kapnak. Tegnap estére mire hazaértünk, azokban a helységekben, ahol vannak minden, minden össze volt piszkítva (pedig alomtiszták). A székletben emésztetlen rizsszemek vannak. Este kaptak egy-egy antibiotikum injekciót és Cliont. Ma reggel azt láttam, hogy kontrolálatlanul jön belőlük a híg széklet, észre sem veszik. Hordják szét, rajtuk van. Lázuk nincs, és kedvük is jó. Kérdésem, hogy mit lehet tenni, hogy megálljon végre ez a hasmenés? Fertőző ez az emberre? Gyerekem beteg, férjem őssejttraszpantált (3 éve), azaz fogékonyabb a betegségekre. Válaszát nagyon köszönöm!

Kedves Gazdi!

Bevallom, hogy nem szeretek ilyet tanácsolni, de egy immunológiailag kompromitált beteg mellé sajnos nem idális a két befogadott cica, mert olyan fertőzéseket terjeszthetnek (pl. a Toxoplasmosis, a Giardiosis) amelyek egészséges emberekben nem okoznak megbetegedést, viszont olyan embertársainkban, akiknek az immunredszere nem működik tökéletesen vagy olyan gyógyszereket kénytelenek szedni, amik annak működését elnyomják igen! Nem szeretném ijesztgetni, ráadásul emberi betegségek esetében nem is vagyok jogosult semmilyen tanácsot adni, de amíg nem konzultátltak emberi szakorvossal, addig különítsék el a kismacskákat vagy legjobb lenne állatkórházba adni őket, amíg bizonyítottam nem lesznek mentesek az embereket is érintő betegségektől!

Persze lehet, hogy kiderül, hogy csak bakteriális eredetű vastagbél gyulladástól szenvednek, esetleg nem volt elegendő a két féregtelenítés, és hamar sikerül rendszni az állapotukat, majd gyógyultan, és bélsárvizsgálattal, esetleg serológiai vizsgálattal bizonyítva, egészségesen térhetnek vissza önökhöz!

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993