otitis externa

2021.08.17.

Tisztelt Doktornő!
Ahogy itt többen a fórumon én is végső elkeseredésemben tanácstalanságomban írok Önnek mert tehetetlennek érzem magam, annak ellenére hogy állatorvostól állatorvosig járunk a cicával tavaly december óta.
Csak benn tartott, ivartalan 12 éves nőstény, ezért amikor fülrühösséget állapítottak meg nála otoszkópos vizsgálat nélkül,felvittek rá spot ont, nagyon csodálkoztam. Ez nem hatott, tehát a fület átmosták Neostomosan oldattal, majd Cifloxan-t és Otipax-ot kapott. Ezek sem hatottak, Osurnia fülgéllel próbálkoztak többször is, mindkét fülbe. Átmeneti javulás majd rosszabbodás következett. Jelenleg itt tartunk a cica mindkét füléből halvány, rozsdabarna (nem büdös vagy véres) váladék ürül, ami néha picit darabos. Felvetettem a kenetvételt, ezt elutasították. Nem tápallergia, minden hipoallergén tápot kipróbáltam és nem javult. Ráadásul a fülgél kapcsán a külföldi szakirodalomban az szerepel hogy kizárólag kutyákon alkalmazható macskán nem! A magyar használati utasításban csak a kutya szerepel célállatként, sajnos az nincs rajta feltüntetve hogy macska nem kaphat ilyen gyógyszert. Többször is kapott a gélből a cica 1-1 tubussal mindkét fülbe. Jelenleg is gyulladt a füle, tapintásra meleg, fájdalmas. Továbbra sem vesznek kenetet tőle, nem csináltak és nem is akarnak labort csinálni gyakorlatilag eddig “vakon” kezelték, rengeteg helyen voltunk, és nem segít semmi. Kérem adjon tanácsot, döbbenten állok az előtt hogy olyan gyógyszert is kapott ami macskára kifejezetten ellenjavalt.
Várom és köszönöm válaszát!
Aggódó gazdi

Nem tudok okosabb tanácsot adni, minthogy találjon egyetlen olyan állatorvost, akivel kölcsönösen megbíznak egymásban, tudnak kommunikálni, és tiszta lappal indulva újrakezdik a hallójárat gyulladás kivizsgálását.

Vannak sajnos makacs, nehezen gyógyuló esetek, az elhúzódó kezelés akár rezisztenciát kis kialakíthatott, az sem kizárt, hogy a hónapok óta fennálló betegség már közép-, belső fül struktúrákat is érint, de Önnel együtt bízom abban, hogy megoldható a probléma.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993