Pánikroham

2023.11.25.

Tisztelt Doktorúr!
Felújításban vagyok, így a szobák át lettek rendezve. Van egy 4 éves macskám(kinti-benti tartású) aki pár napja pánikroham és depresszió szerű tünetei vannak, bár magam sem tudom mert egyáltalán nem agresszív. Levertség, étvágytalanság, nem tisztítja saját bundáját, ha roham rájön akkor szapora szívverés, lihegés, nyáladzás és vizelet ürítés tapasztalható nála. Veszettség ellen beoltva. Pár napja áll fent ez a probléma. Próbáltam simogatni, odakészíteni az alomtálcát, kedvenc falatjait adni neki, hagyni a helyén elbújva, vettem neki macskamentát, de semmit nem javul. Másfél éve költöztünk, azt elég jól viselte, semmi probléma nem jött ki. Kb December közepéig tart a felújítás Őn szerint mit tudnék csinálni, hogy javuljon a macska közérzete?

Ha biztosan “csak” a felújítás okozta stressz leküzdését kell megoldani, azt többféle gyógyhatású szerrel meg lehet kísérelni pl.: Feliway párologtató, spray, vagy CatComfort, Calmex …

Az én problémám is inkább az, hogy az adatlap szerint csak veszettség ellen oltott kijáró fiatal kandúr egyáltalán nem biztos, hogy csak stressz miatt mutat tüneteket. Sokféle más, akár komoly beszámítás alá eső betegség jelentkezhet a leírt módon.

Ha állatorvosa részletesen kivizsgálhatja (előzmények, fizikális vizsgálatok, vírustesztek, vér/vizelet labor, esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatok …) a cicát, úgy kiderülhet, hogy van-e egyéb gond is a cicával, és ezt mi módon lehet kezelni. Ha nincs szervi megbetegedés, akkor stresszoldás, nyugtatás leghatékonyabb módszerét is megbeszélhetik.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993