Parvo-vírus

2021.01.19.

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Márciusban érkezik hozzánk egy labrador kölyök. Tavaly augusztusban Parvo- vírus fertőzés miatt a kölyök labink elhunyt. ( sajnos már valószínű akitől vettük,betegen adta el, a tünetek megjelenési ideje miatt) Azóta Parvo- Virucid szerrel a lakást többször fertőtlenítettük és folyamatosan szinte minden héten azzal mosunk fel.
A kérdésünk a következő: a kicsi 2 oltással lesz elhozva, találkozhat- e a benti tartással nevelt 7 éves másik labinkkal, akinek minden oltása megvan, a soron következő kötelező oltása áprilisban lesz esedékes. Vagy amíg a 3. oltást a kicsi nem kapja meg kerítsük el tőle? Az idősebb labi hordozhatja- e a vírust? Teljesen új játékokat fog kapni. A régebbi játékokat később, mikor van védettsége és persze azokat is fertőtlenítve fogjuk odaadni.Nagyon körültekintően szeretnénk eljárni. Az egyik legjobb kennelből származik a kicsi ( teljesen más helyről, mint az előző). Nagyon félek,hogy ezek után is maradt még vírus góc valahol. Van- e valami plussz, amivel még biztosabbat tehetünk?

A választ előre is köszönjük!
Üdvözlettel: Magyarné Béldi Réka és férje

Érzésem szerint otthon mindent elkövettek azért, hogy a mostani kölyök érkezése ne vezessen tragédiához.

Arra szeretném viszont felhívni a figyelmet, hogy a kölyök a parvo vakcinák mellett folyamatosan féreghajtásban is kellene, hogy részesüljön ahhoz, hogy a védőoltások hatása kialakulhasson. Amennyiben a kölyköt 10 napos kora óta kéthetente rendszeresen féreghajtják is, úgy érzésem szerint 2 monovalens parvo védőoltás után hazavihető lesz.

A legokosabb azonban, ha állatorvosával átbeszéli a helyzetet, és az “öreg” labi parazitamentesítéseit is rendbe teszik – majd a kölyök megérkezése után őt is állatorvosa gondjaira bízza.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993