Rheumocam 1mg

2020.10.16.

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy a kiskutyámnál patella ficamot és részleges szalagszakadást állapítottak meg. 1,5-2 hét múlva sor is kerül a műtétre, addig azonban Rheumocam 1mg tabletta szedését írta elő az orvos. Másik orvos javasolta a Synoquin Efa tabletta szedését is, legalább 3 hónapos kúrában. A kérdésem, hogy ezt a 2 tablettát lehet-e “együtt” adni? (Az egyik orvos szerint lehet, a másik szerint nem.)
Köszönöm a választ!
Üdv.

Remélem, hogy más állatorvostól nem kap látatlanban új és újabb ötleteket, hogy mivel kezelje még a műtétre váró fiatal Törpe spitz-et.

Az az állatorvos aki megvizsgálta, megállapította a kutya sántaságának az okát és a műtétet rövidesen el fogja végezni – ő megalapozottan ajánl kezelést, előkezelést a műtétre való felkészítés során.

Én, vagy hozzám hasonló, a kutyát soha nem vizsgáló állatorvos a konkrét esetben, konkrét kérdésre nem adhat a kezelőorvossal szemben választ.

A Synoquin glükozamin-hidrokloridot,  kondroitin-szulfátot és egy természetes gyulladáscsökkentő komponenst, az N-acetil-D-glücozamin (NAG) hatóanyagot tartalmazza. A Rheumocan termékek ezzel ellentétben meloxicam (nem szteroid gyulladáscsökkentő) hatóanyagot. Elméletileg és indokolt esetben (!) a két termék adható párhuzamosan.

A gyakorlatban azonban állatorvosa, aki tudja, hogy milyen régi keletű a kutya sérülése, mennyiben károsodott az ízület, mennyire sántít a kutya, mennyire duzzadt a terület, milyen a kutya kondíciója, mennyire aktív életet él, van-e egyéb betegsége/elváltozása a kutyának … milyen műtétre készül … a műtét során milyen altatást fog alkalmazni …ő a Rheumocam-adását ajánlotta.

Szerintem hallgasson a kezelő orvosára.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993