Roni

2021.04.24.

Tisztelt Állatorvos!
Kaukázusi kutyánk hónapok óta hasmenéssel szenved, illetve intenzív ugatáskor öklendezik. Volt nála sok vizsgálat. Ezek rendben voltak, tápallergia lett megállapítva nála. Nyers csirke hússal etetjük, de a problémák nem szűntek meg.
Ezek mellett a térkövünket és a teraszunkat olajos folt borítja mely a kutyából “jön”. Ennek mennyisége sok, mert nem cseppekről beszélünk. Korábban azt hittük ez feketés, de tegnapra kiderült sárga.
Az állatorvos sem tudja mi lehet a gond.
A kutya fizikuma nem változott, de jelentősen lefogyott.
Szíves válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:Szappanos Vivien

Fontos lenne tudni, hogy milyen vizsgálatok milyen eredménnyel zárultak. Nehezen értelmezhető, hogy a tápallergiás kutyát nyers csirkével etetik. A kutyával összefüggésbe hozott korábban feketének(?) jelenleg sárgának(?) tűnő nagy mennyiségű zsíros folt részemről lehet a hónapok óta fennálló hasmenés szennyezése is. Hónapok óta tartó hasmenés mellett nem csoda, ha lefogyott a kutya.

A középkorú, csak veszettség ellen oltott Kaukázusi szuka hónapok óta tartó hasmenését, fogyását, és öklendezését sok tucat betegség okozhatja, amit szisztematikus, részletes kivizsgálással lehet tisztázni. Szinte kizártnak tartom, hogy amennyiben állatorvosának módjában állt részletes kivizsgálást (előzmények, fizikális vizsgálatok, vér/széklet labor, képalkotók … ) végezni, úgy ne lenne diagnózisuk  a hónapok óta tartó tünetek okát illetően.

Kérdést nem látok levelében, de sejtem, hogy arra kíváncsi, hogy mi lehet a tünetek hátterében, és miként lehetne ezt az állapotot gyógyítani. Ha tippelnem kellene, és a szuka nem ivartalanított, úgy a gennyes méhgyulladás, és/vagy ivarszervi daganatok míg ivartalanított szuka esetében fertőző/parazitás bélgyulladás lenne a tippem. De a tippek helyett sokkal inkább a kutya mielőbbi részletes kivizsgálását javaslom, hogy kiderülhessen a sok tucat lehetséges ok közül mi a probléma a kutyával.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993