Sajnos elpusztult ????

2023.07.24.

Volt egy 15 éves cicàm egyik nap még evett màsik nap meg láttam valami nem stimmel még reggel ment aztán egyszer csak lefeküdt és nem mozgott aztán a szeme jobbra balra mozogni kezdet fejét nem bírta tartani aztán pàr nap mulva jobban lett elkezdett egyedül enni inni fej remegés elmult elkezdett kuszni a làbaival alakult azt hittem meggyugyul aztán elkezdte nehezen venni a levegőt szàja nyitva volt aztàn hasa megnőt egyik naprol a màsikra vízesek lettek a lábai. Aztàn mikor màr állatorvoshoz vittem volna egyszer csak elpusztult étvàgya utolso percig volt . Mi lehetett a baj ? Az àlltorvosunk azt mondta valószínűleg agyvérzés lehetett nem értem mert nem voltak jelei hogy beteg beüthette a fejét ? Hirtelen jött neki mert elöző este semmi baja nem volt szeretnék ràjönni mi okozhatta ezt hirtelen vele még etvàgytalan sem volt mert evett még betegen is ???????? Köszönöm a választ

Hát, leírása szerint, a 15 éves, kijáró, rendszertelenül oltott cica bizony elpusztult, sajnos.

Sok tucat betegség előrehaladott állapotában figyelhetőek meg a leírt agoniális tünetek, ez alapján senki emberfia ki nem találhatja, hogy milyen betegség(ek) zajlottak a cicában, mi okozta a végzetét.

Az idős cica életében a részletes kivizsgálás (kórelőzmény, fizikális vizsgálatok, vírustesztek, vér/széklet/vizelet labor, képalkotók … esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatok) deríthette volna fel, hogy milyen betegség(ek) jelentkeztek a cicánál, míg a sajnálatos elhullás után a boncolás, és hozzá kapcsolódó kiegészítő vizsgálatok alapján lehetett volna megmondani a halál okát. Mindezek hiányában legfeljebb találgathatnék, de ennek nem sok értelmét látom.

Sajnálom a történteket.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993