Seb

2020.11.09.

Tisztelt Doktornő. Van egy 10 tíz éves magyar vizslám, akinek kb. 2 hónapja keletkezett egy seb a combján. A seb már meglévő felfekvésen alakult ki. Elvittem dokihoz, tűvel megszúrta, sárgás véres váladék jött belle. Mivel fülgyulladása is volt a kutyusnak, kaptunk fülcseppeket es a lábára is kenőcsöt (Tenazym). Nem javult sem a lába sem a füle. Vissza vittem, a doki kinyomta a bűzmirigyét (bár bűzmirigy gyulladásra utaló jelek nem votlak, pl. fenék húzás sem), kb. 4 nap múlva megint megtelt a seb (ilyenkor megduzzadt, puha tapintásúvá vált). A fülgyulladása és a lába sem javult, sőt sántítani kezdett, kedvetlennelé vált. Kerestem másik dokit, a fülgyulladásra Orilant kaptunk, injekció formájában antibiotikumot is kaptunk, és VET-P-IM szirupot. Két hèt telt el azóta, a füle nagyon szépen javul, az izületekre
pedig kaptunk ARTI VIT szirupot. Ma viszont kifakadt a seb, észrevettem, hogy folyik, megnyomtam megint véres sárga folyadék jött belle, megnyomtam és hegyes valami emelkedett ki a sebből, olyan volt mint egy szálka vagy fogvályó, megfogtam kihúztam és szőrcsomó volt keményre összeragadva. A kérdésem az lenne, hogy mi okozza ezt? Esetleg szőrtüszőgyulladás lehet? Mit lehetne tenni? Felynitni a sebet?
Válaszát előre is köszönöm.

Leírása és a fotó alapján érzésem szerint bőven érett a helyzet arra, hogy a combtájéki elváltozást eltávolítsák, műtétileg rendezzék a problémát. Az eltávolított terime szövettani vizsgálata is ajánlott. Ha megnagyobbodott a térdhajlati és a lágyéki nyirokcsomó, úgy azok citológiai vizsgálata is ajánlott. A műtéti ellátás végén (közben) nem kizárt, hogy a hallójáratok vizsgálatát, tisztítását, és gyógyszeres kezelését is érdemes elvégezni.

Az esetleges további kezelések ügyében a szövettani- és citológiai  eredmények alapján érdemes dönteni.

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993