Sebek otthoni kezelése

2021.03.30.

Üdv!

Zora nevű nőstény családi kutyusunkkal kapcsolatban szeretnék kérdést feltenni. Májusban lesz 10 éves, étvágya és kedve is korát meghazudtoló, nagyon élénk kutyus.

A kérdésem a feltöltött egyik képen látható sebbel kapcsolatban lenne. Nemrég vettük észre, és pontosan nem tudom megmondani mikor jelentkezett (én sajnos csak hetente egyszer találkozok vele). Valószínűleg a másik képen látható fekvő pozíció miatt sérti a lábát, mikor rajta fekszik és ezért nem gyógyul neki. Már többször kezeltem a háziállataim kisebb horzsolásait, és mivel Zora nagyon nehezen szállítható orvoshoz, szeretném bekötözni neki egy kis betadinnal és gallért rakni rá, de nem vagyok biztos benne, hogy ez elegendő megoldás, vagy egyáltalán nem rontok-e a seb állapotán és inkább mindenképp forduljunk állatorvoshoz.

Előre is nagyon köszönöm segítségüket!

Alapvetően eddig is helyesen kezelhette a kisebb sérüléseket a Zorán, és most is teljesen jól gondolkodik, de …

Hetente 1x nem lesz elegendő a betadinos helyi kezelés, kötözés, gallérozás, és nem elegendő hetente 1x ellenőrizni a bőrseb alakulását – valamint igen, lehet, hogy szisztémás kezelésre (antibiotikum, gyulladáscsökkentő) is szükség lehet.

Ha állatorvosa kivizsgálhatná a 10 éves, duci kutyát, úgy kiderülhetne, hogy az elhízáson és a lábvég sérülésén kívül nincs-e más gondja (cukorbetegség, keringési/máj/vese elégtelenség, ízületi elváltozások …), ami esetleg a bőrsérülés kialakulásában is szerepet játszhatott, vagy a gyógyulást hátráltathatja. Ha alapvetően minden rendben a kutyával, akkor is gyorsabban, biztonságosabban leküzdhetik a bőrsérülést és esetleg a diétához, súlyvesztéshez is hasznos tanácsokat kaphatnak, hogy még sokáig jó állapotban maradhasson Zora.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993