Simparica trio

2023.07.21.

Tisztelt Doktornő, a Simparica tri kapcsán olvastam egyik válaszában, hogy “…elmondom aggályaimat a szájon át adható, felszívódó antiparazitikumok hosszútávú, vagy élethosszig tartó alkalmazásával kapcsolatosan. Saját kutyáimon, macskáimon sem alkalmazom ezeket hosszútávon.” Ha nem folyamatosan, 5 hetente adja Doktornő az saját állatainak, akkor milyen felosztásban, milyen időszakokban adja, s amikor nem adja, akkor mit használ? Én is szeretném a legjobbat a kutyáimnak, s fölöslegesen én sem szeretném agyon tömni különböző hatóanyagokkal őket. Egyik kutyám még csak 6 hónapos, másik már 7 éves. Előre is köszönöm válaszát! Sétálni a kertben tartás mellett heti kb 5x viszem erdőbe, szabad területre. (A kerdoivben nem tudtam ezt megadni). (Napi kb 0.7 seta ???? )
Egyéb állat a kertben együtt a kutyákkal: 4 db tyúk, 1 kakas (ezt srm tudtam megadni az űrlapban).
Nincs most panaszuk (nem tudom ezt jelolni az urlapon)

Nálunk annyiban más a helyzet, hogy a kertben is tartott (kijáró) cicák 10 év felettiek, míg az egyik kutya szintén több. mint 10 éves, de a társa is már 7. A nem fiatal csapat esetében abbahagytuk a szájon át adható antiparazitikumok adását, hogy kevésbé terheljük a máj- és a vese működését.

Szezonban (március-november) a kutyákon és a macskákon is rendszeresen cseppeket (Advantix ill Stronghold) alkalmazunk, és 3 havonta féreghajtó tablettákat,  ami megoldja az ő élőhelyükben felmerülő paraziták problémáját.

A parazitaellenes kezeléseket azonban mindig érdemes egyedileg megbeszélni, egyeztetni helyi állatorvosával, aki a leginkább tisztában lehet az ottani kutyákra, és macskákra leselkedő veszélyekkel. Vannak élőhelyek, ahol a kullancsok jelentenek extrém veszélyt, és a leginkább terhelt hónapokban esetleg kettős védelemre is szükség van az erdei séták alkalmával, van ahol a szúnyoginvázió és a dirofilaria veszély dominál … A helyi ismeretek figyelembevételével állatorvosa segítségével tudja a legokosabban megtervezni a paraziták elleni védelmet.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993