Szájzár

2019.12.17.

Tisztelt Doktornő! Egy elég fura kérdéssel fordulok önhöz….szóval a gondom az ,hogy a kutyám nagyon védelmezős típus….ha valaki túl közel jön hozzám/hozzánk…pl. utcán…egyből elkezd ugatva “támadni” az idegenre…
Ha sétálunk és az utca túl oldalán megy valaki…nincs baja…de ha rámköszön…megint csak ugatni kezd.
Állatorvosnál voltunk nem rég…ott is ugyan ez ment…egy idő után megnyugodott…mikor rájött nincs “veszély” . De mikor vizsgálták volna meg ,dmegint elkezdte….ekkor megkértek ,hogy menjek ki. Mikor végeztek mondta a Doktorúr…,hogy amint kimentem semmi gond nem volt a kutyával…mindent engedett nekik…olyan volt mint egy kis angyal…tehát csak a jelenlétemben jelentkeznek nála ezek a “kirohanások ” vagy nem is tudom ,hogy nevezzem.

Az utcai sétánál figyelem eltereléssel próbálkozom…de a jutalolmfalat nem igazán érdekli…viszont a labdája annál inkább. Múltkor úgy mentünk végig az utcán ,hogy a labda végig a szájában volt…nem is foglalkozott se más emberekkel se kutyákkal. A kérdésem az ,hogy lehet e valami baja belőle ha hosszabb időt a labdával vagy más játékkal a szájában közlekedik ? Igyekszem szüneteket beiktatni….játszani a ladbával közben…de van ,hogy kb. Egy fél órán át csak megyünk. Ön mit gondol ? Lehet baja ettől?
Kutyasuliba sajna idén már nem jutunk el…addig is lehetne ez a megoldás a gondom/unkra ?!
Köszönöm válaszát !

Nem látok egészségügyi kockázatot abban, ha a kutya szájában hordozza a labdát, séta közben. A kockázat inkább a kutya viselkedésében van, ha pl a labda elgurul, egy ember vagy másik kutya megpróbálja megszerezni … gondolom egy-egy ilyen helyzet rejt magában kockázatot.

Állatorvosának is lehet ötlete, de lehet, hogy kutyaiskolában, kutyakiképző segítségét lenne célszerű igénybe venni.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993