Szakmai kérdésem lenne

2024.01.19.

Tisztelt Doktornő!
Érdeklődni szeretnék, hogyan lehet valakiből állatorvosi asszisztens? Gondolok itt arra, hogy egy okj képzés keretében+gyakorlati hely meg lehet tanulni a szakmát? Vagy érdemes előbb helyi rendelőt keresni ahol tanítanának és azután képzésre menni? Mennyire vesznek komolyan egy szakrendelőben egy 6-10 hónapos okj képzés elvégzése után? Illetve ha képzés akkor tudna esetleg ajánlani tanfolyamot? Figyelembe veszik a menhelyi önkéntes munkát? Ami 2023-ban indult az Állatorvosi Egyetemen arról lemaradtam, még ezen kívül a Murmuczok Oktatási centrum felnőttképzésével szimpatizálok illetve Székesfehérváron vagy távoktatásban januárban induló kepzésekkel. Nagyon szeretnék már évek óta szakmát valtani, úgy érzem eljött az időm. Valaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

A korábbi menhelyi önkéntes munkája és mind az egyetem, mind a Murmuczok oktatása hasznos lehet, ha valóban eltökélt szándéka, hogy állatorvosi rendelőben legyen asszisztens. Ezeken a helyeken szerzett tapasztalatok rámutatnak, hogy ez a munka jóval több, mint állatsimogatás,  a kellemes és szívet melengető részei mellett bőven vannak nehéz, és kellemetlen pillanatai.

Nincs egyedül ötletével, egy-egy állatorvosi asszisztensi álláshirdetésre akár 15-50 jelentkező is befut. A napi rutintól megcsömörlötten, gyermekkori álmok alapján, vagy életközepi válság okán, állatszeretettől vezérelve …. nagyon sokan jelentkeznek állatorvosi rendelőbe asszisztensi munkát végezni. Ahogyan a fiatal koruk óta itt dolgozók közül is sokan hagyják el a pályát. A sok életforma váltó közül néhányan hosszabb-rövidebb ideig maradnak, még kevesebben akár végleges, nyugdíjig tartó hivatást találnak. A  csak idealista céloktól vezéreltek nagyobb része azonban rövid idő alatt sokszor kiábrándul.

Az én tanácsom az lenne, hogy semmiképpen ne hozzon idő előtti, érzelem-vezérelte döntést, ne adja fel munkahelyét. Tájékozódjon (ezt láthatóan megkezdte),  akár jelentkezzen akár távoktatásban végzett tanfolyamra, és a tanfolyam közben, munkája mellett járjon el szabadidejében önkéntes rendelői munkára. Ha mindezek közben is kitart ötlete mellett, akkor valószínűleg Ön is egyike azon keveseknek, aki megtalálja számításait az állatorvos-asszisztensi pályán, és boldog, elégedett emberként élheti életét.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993