számomra érthetetlen4

2024.02.14.

Biztos, hogy nem félreértés sajnos, nyugodtan megkérdezheti F. Kinga Phd, habil tanszékvezető egyetemi docenst, ő van írva a lapokra, nekünk szó szerint ez a módszer van tanítva, leírva, az állatorvosom is csak lesett, hogy ez hogyan tanítható így??? Meg tudná kérdezni, hogy mi az igazság? Ez valami új tananyag lehet? Le van írva, aki ódzkodik, az húzzon gumikesztyűt a művelethez…

Igazságot nem fogok osztani, de ezen a területen nincs új tananyag, ezt három évtizedes szaporodásbiológiai klinikai tapasztalattal állíthatom.

Egy családi kutya esetében nincs előnye annak, ha spermát veszünk tőle, hiszen csak hozzászokik a helyzethez, napi szinten kiköveteli az eseményeket és a családon (falkán) belül indokolatlan dominanciát szerez magának ezáltal, megnehezíti a mindennapos együttélést.  Ilyen módon az egyszeri “segítségnyújtás”, vagy “megkönnyebbülés” nem oldja meg a problémát, sőt  elmélyíti, állandósítja. Az esetek nagy részében egy fiatal akár túlfűtött kan kutya is következetes magatartással leszoktatható a család tagjainak, műtárgyak molesztálásáról, vagy a maszturbálásról. Ha a leszoktatás akár a következetes magatartás hiányában, vagy időhiány miatt nem működik, úgy a (mielőbbi, még a megszokás, reflexek elmélyülése előtti) kasztráció lehet a legjobb megoldás. Létezik gyógyszeres kezelés is a libidó és a termékenyítőképesség megszűntetésére, de ez csak időleges megoldást ad.

Ha egy tenyésztő fiatal tenyészkanját akarja a rendszeres spermavételhez szoktatni akár mesterséges megtermékenyítés, akár sperma mélyfagyasztás céljából, úgy természetesen indokolt lehet akár otthoni környezetben is a spermavétel. A gumikesztyű használata pedig nem ódzkodás, hanem higiéniai kérdés, mind a kutya, mind a spermát levevő személy szempontjából.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993