Szapora Liheges

2022.01.22.

Üdvözlöm!
Nalunk szegeny kutyank (14 eves,jo fizikomu allatorvos szerint,nem ivartalanitott,szuka,bolognese,7,2kg) kb 1-2 hete minden este tobb oras szapora lihegessel szenved es nem tudom mit csinaljak. Mar voltam allatorvosnal nem egyszer..de kap fajdalom csillapitot is es ugyse hadja abba volt verkep,ultrahang es nem is azzal van a problemam hogy mi a baja (problemai kozott jelenleg szerepel az allvemhesseg is,amit 7 dozisos 1/nap gyogyszer ampullaval kezelek)hanem az hogy ezt az ugynevezett hiperventillalast nem tudom sajnos abba hagyatni vele de a dokik se mondtak semmit (hogy en mivel tudok segiteni,mert aggaszto mert nem hiszem hogy a szive birja ezt a tobb oras megterhelest,faraszto neki)nem tudom hogy tudnam megnyugtani h ne lihegjen nagyon sajnalom ot es nem nyugszik csak liheg,remeg es nagyon dobog a szive,kerem aki hasonlot tapasztalt mar kerem segitsen. Egy aprocska segitseg is
sokat segitene mert mar osszevagyok torve. Elore is koszonom! Kerem ha ezt mas is latja es ha tud mert tapasztalt mar ilyet kerem,kerem segitsen!Elnezeset kerem ha kerdesem,segitseg keresem nem ide illo.

Teljesen ide illő a kérdése, de sajnos aprócska segítséget nem tudok ajánlani.

A csak veszettség ellen oltott, idős, ivaros kutya részletes kivizsgálása segíthet kideríteni, hogy mi okozza a hiperventillációt, és ezután lehet megoldani a problémát.

Értem, hogy volt vérvizsgálat és ultrahang vizsgálat is, és azt is, hogy tudnak az álvemhességről. Biztosan arról is tudnak, hogy önmagában az álvemhesség (és pláne, ha van mellette petefészek-, méh-, emlő  elváltozás ….) is okozhat hiperventillációt és egyéb problémákat is. Az sem kizárt, hogy az álvemhesség kezelésére adott gyógyszer mellékhatása is hozzájárul a tünetekhez.

Ideális esetben a kutyát fiatal korában 1 éves kora körül kellett  volna ivartalanítani, és érdemes lett volna a kötelező veszettség oltás mellett egyéb védőoltásokkal is ellátni.

Ha a részletes vizsgálatok nem találnak mást, mint a kutya ivarosságának következtében előálló elváltozásokat, akkor most is érdemes elvégezni az ivartalanítást.

Igen, egy 14 éves kutya esetében is el lehet végezni sebészeti beavatkozásokat, és gyakran szükség is van idős korban operációkra.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993