száraz kutyaorr

2020.04.20.

Tisztelt Doktornő!

Nem szívesen viszem a kutyámat most állatorvoshoz, ezért egy kis segítséget kérnék így online, hátha. Szóval van egy 13 éves menhelyről mentett tacskó-yorki keverékem. Szuka, ivartalanított (kb. 2 évesen). Körülbelül 2 hónapja oldal kirepedezett az orra oldalt (képként megpróbálom csatolni). Ekkor rendeltem neki egy kutya orr ápoló krémet, azzal naponta 2x kentem, ezáltal talán már nem volt olyan száraz az orra, a repedezettség mégsem múlt el, sőt, egy kis darab mintha már le is vált volna szegénynek. Mikor kenem, látszik, hogy fáj neki. Egyéb tünete szerencsére nincs, lót-fut, jókedvű, sokat eszik, nem vakarózik stb. A reggeli száraztápjához, illetve az ebédjéhez szokott kapni vizet/levest + napközben is szoktam látni inni. Se tápváltása, se semmi új környezeti tényező- változás nem történt vele. Talán csak annyi, hogy mi is itthon észrevesszük, hogy száraz a levegő, de nem tudom, hogy ez a kutyák számára is érzékelhető-e? Ha ez a probléma, mivel tudnék neki segíteni? Vagy esetleg komolyabb bajra utalhat? Tavaly ilyenkor volt vérvételen, a veséje mutatott valamennyi eltérést, emiatt próbálom itatni a lehetőségekhez mérten.
Segítségét előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Juhász Viktória

Leírása és a kép alapján sajnos nem tudom megnyugtatni. A kialakult száraz, repedezett orr lehet akár idült szopornyica jele is, vagy a tavaly igazolt veseelégtelenség súlyosbodásának a jele.

Az egy éve igazolt veseelégtelenség amúgy is bőven megérett a kontrol vizsgálatra, tudni kellene, hogy mennyiben változtak a veseparaméterek, elegendő-e a vesediéta folytatása, vagy igényel-e gyógyszeres kezelést a probléma.

Nem látok más megoldást, mint időpontot kérni állatorvosától az új tünet tisztázása és a vese  kontrol ügyében.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993