Szív-érrendszer

2021.08.27.

Tisztelt Doktorúr/Doktornő!
Van egy kb. 14-16 ivaros spániel kutyusunk.
Egy veszettség oltást követően rosszul lett,alvását megszakítva hirtelen felállt majd nyüszítve kiesett a kosarából.
Szívmegnagyobbodást állapítottak meg röntgen alapján.
Véreredménye korához/állapotához képest megfelelő.
Cardiosure10mg-ot szed jelenleg reggel- este felet felet. Kb 12-13 kg( ingadozik) + isemid 4mg-ból egyszer egy felet naponta.
Mellette kap: notropilt, milgammát, vitaminokat, omega3at..
Étvágya nagyon jó, nappal többnyire a hangulata is.
Éjszaka viszont van, hogy többször megáll a légzése, felriad és van hogy csak köröző mozdulatok után kap újra levegőt,de van hogy segítenem kell neki úgy hogy felkapom és rázom.Legutóbb ezeket mintha ájulás is kisérné, mikor felveszem azért teszem, mert visszarogy a földre és olyan mint egy rongybaba mielőtt újra kapna levegőt.Van hogy teljesen jól alszik, van viszont hogy 10 percenként ezt csinálja .De mindíg éjszaka.Pedig nappal is sokat alszik.
Az lenne a kérdésem hogy lenne e valami tanács gyógyszer adagolással kapcsolatban vagy esetleg más készítmények használata, egyéb vizsgálati javaslat.Válaszát előre is köszönöm.

A szívelégtelenség, keringési elégtelenség vizsgálatára is érdemes lehet további vizsgálatokat (szív ultrahang, EKG, szívféreg tesztek …) végezni, hogy pontosítani lehessen a szívbetegséget. Ezen túlmenően nem kizárt, hogy akár idegrendszeri betegség (pl.: epilepszia) is jelen van a kutyában.

Szinte csodaszámba veendő, hogy a csak veszettség ellen oltott, ivaros Spániel szuka megérte ezt a magas kort. Érdemes lehet  az emlősor, petefészkek, méh …. állapotát is vizsgálatokkal ellenőrizni, szinte bizonyosan itt is van elváltozás, és bizony az sem kizárt, hogy ezen elváltozások következményei részben, vagy teljes egészében felelősek a megfigyelt tünetekért.

Önökkel és állatorvosukkal együtt mi is azt reméljük, hogy kiderülhet a tünetek oka, és még lehet tenni az idős szuka egészségéért, állapota javításáért.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993