Szívbetegség

2023.12.29.

Kedves Doktornő!

A segítségét,tanácsát szeretném kérni!
11 éves Westy kutyusomnál nyáron derült ki hogy szívbeteg, készült róla rtg,EKG,ultrahang. A gyógyszerek hatásán semmi javulást nem észlelek,és a legaggasztóbb hogy nagyon csúnyán,száraz köhögési roham jön rá,ami órákig tart! Számos állatorvosnál jártunk már,de nincs javulás. A gyógyszerek amiket szedünk, Benamax,(reggel) Betaloc(2X1/4) Furon(3xfél),Kálium( 2X1/4) Karsivan(2xfél),theospirex(2xfél).
Tudom hogy a szívbetegség nem gyógyítható,de már nagyon aggasztó ahogy köhög, létezik másfajta köhögés elleni gyógyszer,ami enyhíti a tüneteit?
ha a köhögés nem lenne,nagyon boldogok lennénk,mert étvágyunk van!

Válaszát előre is köszönöm!

A köhögés és egyéb légzőszervi tünetek enyhítésére is többféle tüneti kezelés létezik. Az általam ajánlott szer már sok esetben bizonyította hatékonyságát és nincsenek mellékhatásai:

https://fitovet.hu/termekkategoria/legzes/

Azonban sokkal inkább ajánlom a nyáron kivizsgált és megállapított szívbetegség kontroll vizsgálatát, hiszen ha az alkalmazott kezeléssel kielégítő eredményeket tapasztaltak volna, akkor is ildomos lenne fél évvel később ellenőrizni, hogy mennyiben változtak a beteg laboreredményei, és a szív funkcionális és morfológiai paraméterei.

A szívbetegség megállapításához és kezeléséhez nem több állatorvosnak kell “látnia” a beteg kutyát, hanem elég lenne egy állatorvossal szisztematikusan elvégezni a szükséges vizsgálatokat, és megállapítani, hogy 1.) valóban szívbetegséggel küzd-e a kutya (a köhögést számtalan egyéb betegség is okozhatja …) , 2.) milyen szívbetegség alakult ki (billenytű elégtelenség?, szívizom elváltozás?, ritmus zavar?, szívféreg?, mellüregi daganat? …??? 3.) mennyire súlyos, előrehaladott a szívbetegsége?, 4.) milyen egyéb betegségei vannak, milyen állapotban van mája/veséje/csontvelője/keringése …. Ha a felsorolt kérdésekre válaszok születhetnek, úgy sokkal pontosabban megítélhetőek lesznek a kutya esélyei, kezelési megoldásai.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993