szőr, bőr probléma

2024.03.18.

Tisztel Doktor Úr!
Két 14 éves ivartalanított nőstény cicám miatt írok. Egyikük, Nunus miatt pár éve csirke és gabona mentes tápot eszik mindenki. Benti cicák, évenkénti oltásaik meg vannak.
Egyiküknek, Nunusnak már egy ideje folyamatosan megy a hasa, pocak is feszes, számtalan probiotikum kúrán vagyunk túl, de változás nincs. Most újra el kezdett foltokban eltűnni a szőre és apró pörsenések vannak a bőrén. Ezek a szőrproblémák a háton faroktőnél, hátsó combokon, pocakon jelentkezik. (ez az évek alatt többször megjelent és elmúlt)
A testvérével Csíkkal eddig nem volt probléma, neki pár éve fogai nagy része ki lett húzva gyulladás miatt. De most rajta is észrevettem a szőr problémát és a kis piros foltokat a bőrön, valamint két naponta kihányja az egészben lenyelt száraz tápot.
Élősködőket, gombát kizártuk. Másfél hónapja kapják a Dmguar T2-őt. Ami esetleg fontos lehet, hogy rajtuk kívül van még két cica akiknél semmi probléma nincs, viszont az 5 éves lány cicánkat utálják az „öreglányok”, elég, ha már rájuk néz, már megy a fújás, morgás és a kiscsaj még direkt ingerli is őket. Másik 8 éves fiú cicánk nem zavarja őket.
Mellékelten küldök egy képet a pörsenésekről.
Kérdezném, hogy mi okozhatja ezeket a problémákat és milyen vizsgálatot, táplálék kiegészítőket javasolna.
Köszönettel:
Mónika

A csatolt fényképen lévő szőrtelen, dudorzatos bőrterület érzésem szerint akár bőrdaganat is lehet.

Talán bőrgyógyászati szakrendelésen lenne érdemes kezdeni, ahol a cicák részletes kivizsgálásával kiderülhetne, hogy mi okozhatja a cicák bőrtüneteit és szisztémás tüneteit, valamint az is, hogy miként lehet megoldani a problémákat.

 

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993