tanács kérés szobatisztasággal kapcsolatban

2021.10.18.

Tisztelt Állatorvos úr/asszony!

8 hónapos csak lakásban tartott, nem régen ivartalanított yorki kan kutyus problémájával kapcsoaltban kérem a tanácsát.

A családba érkezett kiskutyát először pelenkára szoktattuk és gyakran levittük, hogy tudja végezni a dolgát. A kiskutya féléves kora előtt szobatiszta volt már, de azért használta a pelust is, amikor nem voltunk otthon.Féléves kora után ivartalanítattuk a kiskutyát és utána kezdődtek a problémák. Az addig szobatiszta kutya már nem járt a pelenkára, hanem a lakás minden pontján végezte a dolgát. Nagyon el vagyunk keseredve, hogy hol ronthattuk el a dolgot a kutya nevelésével kapcsolatban. Sajnos csak napi két alkalom, amikor le tudjuk vinni a kutyát, mert mindenki dolgozik, iskolába jár. Ivartalanítás előtt nem volt gon a szobatisztasággal, most viszont szétpisili, kakilja a lakást a kutyus, mikor nem vagyunk otthon. Orvosnál még nem voltunk vele, de érdeklődtünk és lelki problémát emlegettek a kutyaiskolában. A kutyus veszettség + kombinált oltást kapott, kész tápot eszik, nincs másik állat a lakásban. Kérjük az Ön tanácsát, hogy mit tehetünk, hogy a kutyuska ismét szobatiszta legyen és ne a lakásba végezze a dolgát.

A kutyaiskolában valószínűleg a szeparációs szorongás lehetőségére gondolnak, nem kizárt, hogy igazuk van ebben. Ha az ivartalanítás nemrégiben történt, úgy az sem kizárt, hogy a műtét utáni gyulladás, diszkomfort érzése igényel némi gyógyszeres kezelést (gyulladás csökkentő, antibiotikum …) .

Mindkét ügyben állatorvosa jelentheti a megoldást. Jelezze felé a problémát, és remélhetőleg gyorsan megoldást találnak rá.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993