Térdszalag műtét

2021.07.08.

Kedves Doktornő!
Vizsla kutyánkat bő 3 hónapja részleges szalag szakadással műtötték. De valamiert a műtét után nem használta a lábát. Utána az orvos azt mondta, hogy újra kell műteni, ami ne aggódjunk egy apróbb beavatkozás lesz a porcnál. A vége az lett, hogy a porcon csont képződött és szerinte ez okozza, hogy nem hasznalja a lábát. 10 nappal a 2.műtét után a kiskutyánk belázasodott (39.8) és nem igazán tudott felállni sem. Forró volt a térde. Vasárnap lévén az ügyelet csak telefonos segítséget adott (adjunk lazcsillapítót és hétfőn vigyük vissza az orvodunkhoz). Miközben simogattuk, a labát egyszer csak a varratból véres genny lövelt ki és innentől kezdve folyt belőle. Hétfőn vittük reggel nyitásra a rendelőbe kiskutyánkat. Az orvoson látszott, hogy nagyon megdöbbent, és azonnal kezelesbe is vette. Felnyitotta a varratot, kitisztította, nyiva hagyta és így naponta kell menjünk kötözésre. A seb ugyan úgy tűnik szépen gyógyul, de a lábát (jobb hátsó) még mindig nem használja. Annyi a pozitívum, hogy mára már jobb a kedve, de a tápot nem eszi meg, csupán virsli, rizs stb.-t. Inni legalabb iszik. Most nagyon félünk attól, hogy nehogy vmit az orvos műtét közben elvagott vagy megsértett és így lebénult a lába…Az Ön véleményét szeretnenk kérni, hogy most mit tegyünk? Hogyan tovább?Legetséges, hogy ez a majd 4 hónap az első műtét óta már sok volt és ezért nem használha? Nagyon meg vagyunk ijjedve és nem tudjuk, hogy mi tévők legyünk? Köszönjük válaszát!
Email: [email protected]

Sajnos ortopédiai betegségekben nem vagyunk kellően tapasztaltak, már csak emiatt sem tudok érdemben hozzászólni a történethez.

A helyzet azonban az, hogy ortopédiai esetekre specializálódott kolléga is csak a kutya vizsgálatával tud segíteni, a történet elolvasása a legjobb szakembernek is kevés ahhoz, hogy véleményt formálhasson. Eredeti állatorvosuk is képes lehet a kutya meggyógyítására, de ha ő más szakembert ajánl, vagy Önök szükségét érzik másodvélemény meghallgatásának, úgy ortopédiai szakrendelés felkeresését ajánlom.

Nagyon sajnálom a hónapok óta húzódó esetet, de remélem, hogy rövid időn belül jó fordulatot vesz a történetük.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993