Több baj

2021.04.28.

Tisztelt Állatorvos!
11 éves yorkimat megnőtt hastérfogat és erőltetett légzés és köhécselés miatt vittük állatorvoshoz. Készült ultrahang és mellkasröntgen. A következők kerültek megállapításra. Lépe megnagyobbodott , máján látható elváltozás, valószínűleg daganat. Légcsőszűkülete van ami miatt megnagyobbodott a szíve. Tüdején elváltozás nincs de helye se sok van mert akkora a szive hogy a tüdeje nem tud normálisan működni. Hasüregében folyadék vagy vér nem látható. Kezelést, gyógyszert nem kaptunk rá. Azt mondta az állatorvosunk egyik betegségre sincs gyógyszer. Esetleg májdiéta, máriatövis . Szeretném megkérdezni hogy a leirtak alapján mire lehet számítani, meddig tud egy ilyen nagy szivvel és a többi betegséggel együtt élni ?

A nagy kérdés, hogy a kutya máján látható gócos elváltozás valóban daganat-e, ha igen, akkor jóindulatú, vagy rosszindulatú tumorról lehet-e szó, és mennyire előrehaladott a folyamat. Elsősorban ezek a kérdések döntik el a kutya esélyeit, a betegség lezajlását, a többi elváltozás mellett akár sok évig élhet a kutyus megfelelő életet.

A felsorolt kérdések megválaszolását többféleképpen el lehet érni.

1.) Kezelés nélkül, vagy csak tüneti kezeléssel (májvédelem, máriatövis kivonatok …) 1-3 hónappal később a kutyus labor-, hasi UH és mellkasi röntgen vizsgálatait, ha megismétlik, és összehasonlítják, úgy a májgóc(ok?) méretének változása, esetleges áttétek megjelenése választ ad a kérdésekre. Sajnos azonban, ha lényeges az állapotrosszabbodás, úgy ekkorra már valóban elvesztek az esélyek a gyógyulásra.

2.) Egésztest 3D vizsgálattal és esetleg a góc szövettani mintavételezésével gyorsabban meg lehet válaszolni a lényeges kérdéseket, kiderülhet, hogy van-e esély műtéti megoldásra, egyáltalán szükség van-e műtéti megoldásra, vagy más kezelésre, és, hogy ezeknek a kezeléseknek milyen esélyei vannak a gyógyulásra, állapot jobbításra.

 

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993