Trocoxil, vagy Carprofen?

2020.11.05.

Tisztelt Doktornő!

Nagytestű kutyám nehézkes mozgására (röntgent követően) Trocoxilt javasolt az orvos. Állítólag nagyon jó gyógyszer, ámde elég drága és alkalmanként hiánycikk. Egyéb javaslatként felmerült a carprofen hatóanyagú gyógyszer alkalmazása, amely napi adagolású. Ön melyik gyógyszert javasolná, előbbi valóban annyival jobb? Ha esetleg mégis megpróbálkozunk a Carprox-al pl., akkor sikertelenség esetén azonnal át lehet állni a Trocoxilra? Előre is köszönöm válaszát!

A kutya keverék, 9 éves, kerti+lakásban tartott, rendszeresen oltott, kész táppal etetett, az állapota ingadozó, mostani időjárásban sajnos romló.

Válaszát előre is nagyon köszönöm.

Felteszem, hogy állatorvosa a röntgen vizsgálatokkal valamilyen nem operálható, degeneratív mozgásszervi elváltozást talált. Azt is feltételezem, hogy más betegség (cukorbetegség, szív/máj/vese elégtelenség …) nem nehezíti a helyzetet.

Ezesetben részemről elképzelhető, hogy a Carprofen, vagy más nem-szteroid szer is kellően enyhíti a tüneteket, nem kizárólag a Trocoxil lehet a megoldás – illetve, amennyiben a Carprofen adagolásával nem mutatkozik lényeges javulás, úgy nem látom akadályát annak, hogy (a Carprofen elhagyása után) a Trocoxil-t próbálják meg.

Mindezeket azonban célszerű lenne állatorvosával megbeszélnie, egyeztetnie, hiszen bármelyik szer lesz is a megoldás, az eset időről-időre kontrol vizsgálatokat és ezek eredményei alapján gyakran változtatásokat és módosításokat is igényelnek. Állatorvosának tisztában kell lennie azzal, hogy mivel és milyen dózisban kezelik a kutyát, használnak-e kiegészítő szereket, hogy a várhatóan hosszútávú kezelés során a potenciális mellékhatásokat  elkerülhessék, elviselhető szinten tarthassák.

Cím: 1221 Budapest, Kossuth L. u. 52.
Tel.: (06–1) 229–3865
Fax: (06 1) 482-0086
Nyitvatartás: H-P 8–20, Szo 9–12.

e-mail:
[email protected]
[email protected]

Megközelíthető:
33, 114, 213, 214, 133E jelzésű autóbusszal
47-es villamossal (a végállomástól, a Városház tértől pár perc séta)
vonattal a Déli Pályaudvartól Budafok megállóig

Kisállatkozmetika:
Fegyverneki (Kiss) Orsolya: 06-70/385-2513
Lakner Petra: 06-20/959-5993